Zapiekane przegrzebki z sosem cytrusowo-imbirowym
Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.08 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 63 kalorie, 1G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać olej z orzeszków ziemnych, prażony olej sezamowy, imbir, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sałatka z rukoli cytrusowej z Podsmażonymi przegrzebkami, Curry-cytrusowa zupa kalafiorowa z zapiekanymi przegrzebkami i chrupiącą szalotką, oraz Zapiekane Przegrzebki Z Kremem Czosnkowo-Imbirowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 1 łyżeczkę oleju sezamowego na dużej żeliwnej lub ciężkiej patelni na dużym ogniu.
Dodaj cebulę; smażyć 1 minutę lub aż zwiędną.
Zdjąć z patelni; odstawić.
Dodaj pozostałe 1 łyżeczka oleju sezamowego i oleju z orzeszków ziemnych do patelni. Pat przegrzebki suche ręcznikami papierowymi; posypać 1/8 łyżeczki soli.
Dodaj przegrzebki na patelnię; gotować 2 protokół lub do złotego koloru. Włącz przegrzebki; zmniejszyć ogień do medium, i gotować 1 minutę lub aż przegrzebki są wykonane.
Wyjmij przegrzebki z patelni; utrzymuj ciepło.
Dodaj sok pomarańczowy, mirin, sok z cytryny, sos sojowy, imbir, czerwony pieprz i pozostałe 1/8 łyżeczki soli do patelni; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 3 minuty.
Połączyć 1 łyżeczkę wody i skrobię kukurydzianą; wymieszać z sosem. Gotować 30 sekund lub aż sos zacznie gęstnieć.
Dodaj przegrzebki do patelni; wrzucić do herbu. Wierzch z cebulą.