Zapiekane przegrzebki z sosem cytrusowo-imbirowym

Zapiekane przegrzebki z sosem cytrusowo-imbirowym
Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.08 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 63 kalorie, 1G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać olej z orzeszków ziemnych, prażony olej sezamowy, imbir, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sałatka z rukoli cytrusowej z Podsmażonymi przegrzebkami, Curry-cytrusowa zupa kalafiorowa z zapiekanymi przegrzebkami i chrupiącą szalotką, oraz Zapiekane Przegrzebki Z Kremem Czosnkowo-Imbirowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzać 1 łyżeczkę oleju sezamowego na dużej żeliwnej lub ciężkiej patelni na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj cebulę; smażyć 1 minutę lub aż zwiędną.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
3
Zdjąć z patelni; odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodaj pozostałe 1 łyżeczka oleju sezamowego i oleju z orzeszków ziemnych do patelni. Pat przegrzebki suche ręcznikami papierowymi; posypać 1/8 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej ArachidowyOlej Arachidowy
Olej SezamowyOlej Sezamowy
PrzegrzebkiPrzegrzebki
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
5
Dodaj przegrzebki na patelnię; gotować 2 protokół lub do złotego koloru. Włącz przegrzebki; zmniejszyć ogień do medium, i gotować 1 minutę lub aż przegrzebki są wykonane.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Wyjmij przegrzebki z patelni; utrzymuj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj sok pomarańczowy, mirin, sok z cytryny, sos sojowy, imbir, czerwony pieprz i pozostałe 1/8 łyżeczki soli do patelni; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
Sos SojowySos Sojowy
ImbirImbir
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Połączyć 1 łyżeczkę wody i skrobię kukurydzianą; wymieszać z sosem. Gotować 30 sekund lub aż sos zacznie gęstnieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
SOSSOS
WodaWoda
9
Dodaj przegrzebki do patelni; wrzucić do herbu. Wierzch z cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia

Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir

Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na przegrzebki. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Rochioli Estate Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 42 dolarów za butelkę.
Rochioli Estate Chardonnay
Rochioli Estate Chardonnay
To wino jest doskonałym przykładem wyjątkowych cech z posiadłości Rochioli i rosyjskiej doliny rzeki. Aromaty dojrzałego jabłka, owoców tropikalnych, orzechów laskowych i odrobiny przypraw łączą się z bogatymi smakami jabłek i rześką kwasowością.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Magazyn