Zapiekane przegrzebki z sałatką z cytrusów, rukoli i granatów

Zapiekane przegrzebki z sałatką z cytrusów, rukoli i granatów
Zapiekane przegrzebki z cytrusami, rukolą i sałatką z granatów to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis z 4 porcjami. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 203 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 23 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 26 minut. Udaj się do sklepu i odbierz rukolę, klementynki, nasiona granatu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Sałatka z rukoli cytrusowej z Podsmażonymi przegrzebkami, Zapiekane przegrzebki z cytrynowym Farro i sałatką z rukoli, oraz Zapiekane przegrzebki Morskie Jumbo z zwiędłą rukolą, kukurydzą, sałatką Shiitake i winegretem sojowym imbirowym.

Instrukcje

1
Połącz wszystkie cytrusy w średniej misce ze szczyptą soli i pokruszonego czerwonego pieprzu i rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Doprawić przegrzebki solą. Zalać dużą patelnię saute oliwą z oliwek. Gdy olej jest gorący, ale nie palić dodać zmiażdżone ząbki czosnku. Gdy czosnek stanie się złoty i bardzo aromatyczny, usuń go z patelni i wyrzuć. Następnie delikatnie połóż przegrzebki na patelni i gotuj przez 2 do 3 minut z każdej strony. Jeśli patelnia zacznie palić, zmniejsz ciepło palnika. Przegrzebki powinny wyglądać pięknie karmelizowane z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PrzegrzebkiPrzegrzebki
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Podczas gdy przegrzebki są gotowania, Ubierz rukolę w małej misce z niektórych soku z cytrusów reserved, a także wysokiej jakości oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i trochę soli. Ułożyć rukolę na poszczególnych talerzach. Cebulę wrzucić do cytrusów i posypać oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PrzegrzebkiPrzegrzebki
RukolaRukola
SokSok
CebulaCebula
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
Połóż cytrusy na rukoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
RukolaRukola
5
Pokroić przegrzebki na pół równo i umieścić je nakładających się w linii przeciwko cytrusów.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
6
Posypać pestkami granatu i dodać odrobinę oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GranatuNasiona Granatu
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek

Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir

Przegrzebki w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Rezerwowy Chardonnay 7cellars Elway z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay
7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay
Elway ' s Reserve Carneros Chardonnay 2018 jest dobrze zbilansowany, prezentując ostre smaki owoców tropikalnych, jabłek i gruszek z lekkimi elementami kwiatowymi. Nuty wanilii dopełniają gładkie, utrzymujące się dębowe wykończenie.Połącz to chrupiące wino z lekkimi potrawami, takimi jak plastry owoców i serów, sałatka z makaronem cytrynowym, pieczony kurczak z ziołami lub budyń waniliowy.
TrudnośćNormalny
Gotowe W26 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia12
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn