Zapiekane przegrzebki z sałatką ryżową

Zapiekane przegrzebki z sałatką ryżową
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj zapiekanych przegrzebków z południowo-zachodnią sałatką ryżową. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.98 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 26g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 423 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Mieszanka szalotki, oliwa z oliwek, przegrzebki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zapiekane przegrzebki z sałatką ryżową, Zapiekane przegrzebki sezamowe i stek Teriyaki z sałatką z kapusty pieczonej, oraz Zapiekane Przegrzebki Na Pikantnym Ryżu Szafranowym.

Instrukcje

1
Wycisnąć sok z połowy limonki do dużej miski; dodać 1 łyżeczkę oliwy z oliwek, 1/2 łyżeczki chili w proszku i 1/4 łyżeczki soli; dobrze wymieszać trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chili W ProszkuChili W Proszku
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
SokSok
WapnoWapno
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodaj fasolę, kukurydza, pomidory, szalotki, i kolendry; wrzucić delikatnie połączyć. Wymieszać ugotowany ryż i wrzucić do całkowitego połączenia. Przykryć luźno i ogrzać podczas przygotowywania przegrzebków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż GotowanyRyż Gotowany
Zielona CebulaZielona Cebula
KolendraKolendra
PrzegrzebkiPrzegrzebki
PomidorPomidor
FasolaFasola
KukurydzaKukurydza
3
Połączyć pozostałe 1 łyżeczka oliwy z oliwek, 1/2 łyżeczki chili w proszku i 1/4 łyżeczki soli w dużej misce. Pat przegrzebki suche ręcznikiem papierowym, i wrzucić mieszaninę oleju, aż dokładnie pokryte. Wycisnąć 2 łyżeczki soku z pozostałej połowy limonki i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chili W ProszkuChili W Proszku
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PrzegrzebkiPrzegrzebki
SokSok
WapnoWapno
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Miejsce 1 przegrzebek w centrum patelni. Gdy przegrzebek skwierczy, zorganizować Pozostałe przegrzebki w patelni, płaskie boki w dół (upewnij się, że nie dotykają lub będą pary, nie sear prawidłowo). Gotować 2 do 3 minut z każdej strony, aż lekko rumiane i nieprzezroczyste w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Mżawka przegrzebki z sokiem z limonki, i wrzucić delikatnie do herbu. Sałatkę podzielić na 4 porcje i na wierzchu po 4 przegrzebki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
PrzegrzebkiPrzegrzebki
7
Podawać natychmiast.

Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir

Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla przegrzebków. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Możesz spróbować Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogate i warstwowe, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektarynki, dojrzałej gruszki i wanilii.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia33
Magazyn