Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj zapiekanych przegrzebków z południowo-zachodnią sałatką ryżową. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.98 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 26g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 423 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Mieszanka szalotki, oliwa z oliwek, przegrzebki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zapiekane przegrzebki z sałatką ryżową, Zapiekane przegrzebki sezamowe i stek Teriyaki z sałatką z kapusty pieczonej, oraz Zapiekane Przegrzebki Na Pikantnym Ryżu Szafranowym.
Instrukcje
1
Wycisnąć sok z połowy limonki do dużej miski; dodać 1 łyżeczkę oliwy z oliwek, 1/2 łyżeczki chili w proszku i 1/4 łyżeczki soli; dobrze wymieszać trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chili W Proszku
Oliwa Z Oliwek
Sok
Wapno
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
2
Dodaj fasolę, kukurydza, pomidory, szalotki, i kolendry; wrzucić delikatnie połączyć. Wymieszać ugotowany ryż i wrzucić do całkowitego połączenia. Przykryć luźno i ogrzać podczas przygotowywania przegrzebków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż Gotowany
Zielona Cebula
Kolendra
Przegrzebki
Pomidor
Fasola
Kukurydza
3
Połączyć pozostałe 1 łyżeczka oliwy z oliwek, 1/2 łyżeczki chili w proszku i 1/4 łyżeczki soli w dużej misce. Pat przegrzebki suche ręcznikiem papierowym, i wrzucić mieszaninę oleju, aż dokładnie pokryte. Wycisnąć 2 łyżeczki soku z pozostałej połowy limonki i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chili W Proszku
Oliwa Z Oliwek
Przegrzebki
Sok
Wapno
Sól
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
Cukierki Peachie-o
4
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Miejsce 1 przegrzebek w centrum patelni. Gdy przegrzebek skwierczy, zorganizować Pozostałe przegrzebki w patelni, płaskie boki w dół (upewnij się, że nie dotykają lub będą pary, nie sear prawidłowo). Gotować 2 do 3 minut z każdej strony, aż lekko rumiane i nieprzezroczyste w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przegrzebki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Mżawka przegrzebki z sokiem z limonki, i wrzucić delikatnie do herbu. Sałatkę podzielić na 4 porcje i na wierzchu po 4 przegrzebki.
Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla przegrzebków. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Możesz spróbować Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.