Zapiekane przegrzebki z prażonymi burakami, smażoną zielenią, cytrusową Gremolatą i kremem chrzanowym

Jeśli 1,34 zł za porcję zapada w budżecie, pieczone przegrzebki z prażonymi burakami, smażone warzywa, Gremolata cytrusowa i krem chrzanowy mogą być świetne bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 102 kalorie. Udaj się do sklepu i odbierz sól i pieprz, skórkę z cytryny, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Grillowany stek z buraków smażonych i kremowych buraków chrzanowych, Halibut z prażonymi burakami, zielenią buraczaną i koperkiem-Gremolata pomarańczowa, oraz Halibut z prażonymi burakami, zielenią buraczaną i koperkiem-Gremolata pomarańczowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Upiec buraki: Rozgrzej piekarnik do 450 stopni. Napełnij dużą miskę wodą.
Odetnij zieleń od każdego buraka, pozostawiając około 1 cala łodygi.
Włóż zieleninę do miski z wodą, aby je dokładnie umyć.
Wyjmij je z wody i osusz papierowymi ręcznikami.
Same buraki ułożyć na blasze do pieczenia i zalać 1 łyżką oliwy z oliwek i 2 łyżkami wody. Doprawić solą i pieprzem. Przykryć każdą blachę folią aluminiową i upiec buraki do miękkości po przekłuciu małym nożem, 30 do 45 minut, w zależności od wielkości.
Wyjąć z piekarnika; ostudzić. Przyciąć końce korzenia i łodygi każdego buraka, a następnie pocierać buraki, aby usunąć skórę.
Pokroić buraki w plastry o grubości ½ cala, w poprzek. Następnie pokrój każdy plasterek ponownie wzdłuż, tworząc pałki ½ cala. Przenieść buraki do średniej wielkości miski i odstawić.
Wymieszać pietruszkę, około połowy mielonej szalotki i skórki cytrusowej w małej misce na gremolata. Odstawić.Pokrój czyste, suche buraki w poprzek na ½ -calowe wstążki. Obejmują żyły i większość łodyg zbyt.
Rozgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na dużej patelni ustawionej na średnim ogniu.
Dodaj zielenie. Doprawić solą i pieprzem i gotować, często mieszając, aż po prostu zwiędną, i nadal jaskrawo zabarwione, o 4 protokół.
Rozgrzać barest slick oliwy z oliwek w dużej patelni non-stick lub żeliwa ustawione na średnim ogniu, aż bardzo gorąco, ale nie całkiem palenia.
Dodaj przegrzebki w partiach, aby uniknąć tłoku. Gotować przegrzebki niezakłócone z jednej strony o 3 protokół, aż ładne formy złoty skorupa. Odwróć je i gotować dodatkową minutę lub dwie, aż są ledwo przezroczyste w środku.Przygotować sos: na małej patelni, połączyć pozostałą mieloną szalotkę z chrzanem, crème fraîche i sokiem z cytryny i doprawić solą i pieprzem. Gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż crème fraîche się stopi, 1 do 2 minut. Utrzymuj SOS ciepły na małym ogniu.Zakończ danie: Kopiec mały stos smażonych buraków zieleni na każdym z 4 talerzy. Buraki wrzucić z 1 łyżką oliwy z oliwek, szczyptą soli, pieprzem i około połowy gremolaty. Dobrze rzucaj. Usypać ubitych buraków atrakcyjnie na pół i na pół ze stosu zieleni buraczanej. Top wszystko to z 3 lub 4 przegrzebki na talerz.
Posypać pozostałą gremolatą i odrobiną ciepłego kremu chrzanowego.