Zapiekane przegrzebki z pomidorowo-Koprowym smakiem
Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 1,54 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 209 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz olej roślinny, żarówkę kopru włoskiego; zapisz kilka liści, mielony kminek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Zapiekane przegrzebki z oliwkowym smakiem karczochów, Zapiekane przegrzebki z Pietruszkowo-tymiankowym smakiem, oraz Zapiekane przegrzebki z przysmakiem kukurydzy, boczku i awokado dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lay przegrzebki na papier towellined płyty i pozostawić do osiągnięcia temperatury pokojowej, około 15 minut. Sezon z 1/2 łyżeczki. sól i odstawić jeszcze 5 minut. "Przyprawa przed gotowaniem rozwija najlepszy smak", mówi Clark. Wytrzeć.
Tymczasem zrób smaczek: jeśli używasz świeżych pomidorów, zanurz je w dużym garnku z wrzącą wodą, 10 sekund.
Ostudzić, a następnie obrać. (Jeśli używasz pomidorów z puszki, nie gotuj.) Do sadzenia pomidorów, wystarczy przeciąć je na pół i wycisnąć. Rdzeń i kości w porządku.
Podgrzać 2 łyżki. masło na dużej patelni na średnim ogniu, aż zacznie brązowieć.
Dodać cebulę, koper włoski i szczyptę soli i gotować, aż warzywa będą miękkie, o 10 protokół.
Dodać czosnek i gotować 2 minuty; dodać kminek i gotować 1 minutę więcej, często mieszając. Wymieszać pomidory i gotować, aż sos będzie błyszczący i zagęszczony, o 8 protokół. Pozostałe masło wymieszać "aby nieco emulgować SOS", następnie dodać natkę pietruszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podgrzej dużą patelnię (najlepiej żeliwną; z nieprzywierającą skórką nie dostaniesz dobrej skórki) na średnim ogniu, aż do gorąca. Zawirować w oleju, a następnie ułóż przegrzebki w jednej warstwie na patelni, z dużą przestrzenią wokół każdego. Gotować bez ruszania przegrzebki aż złoty i chrupiący pod spodem, o 2 protokół; następnie włączyć i gotować przez około minutę.
Zdjąć z ognia i niech przegrzebki siedzieć na patelni 1 minutę; przenieść do płyty, począwszy od najcieńszych przegrzebki.
Podczas gdy przegrzebki są gotowania, łyżka niektóre smaki do zapiekanych potraw.
Dodaj przegrzebek lub dwa do każdego. Na wierzch każdego z odrobiną smaku i kawałkiem liści kopru włoskiego. "Każda dekoracja powinna być częścią potrawy i powinna być zjedzona."
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Przegrzebki świetnie komponują się z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Laguna Winery Russian River Chardonnay. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 29 dolarów.
![Laguna Winery Rosyjska Rzeka Chardonnay]()
Laguna Winery Rosyjska Rzeka Chardonnay
Położony w samym sercu Rosyjskiej doliny rzeki, Laguna Ranch Vineyard jest domem dla światowej klasy Chardonnay w ciągu ostatnich 30 lat. Winnica zawdzięcza swój długi sezon wegetacyjny chłodnej mgle, która spływa z Oceanu Spokojnego, dając naszym winogronom Chardonnay delikatną równowagę między rześką kwasowością a dojrzałymi smakami owoców. Elegancki wyraz swojej imiennej winnicy, Laguna Ranch Vineyard Chardonnay jest wyjątkowo dobrze zbalansowanym i luksusowym winem. Otwiera się nutami jabłka, gruszki, pigwy i mandarynki, oprawionymi słodkimi nutami azjatyckiej przyprawy. Dobrze wyważony i bogaty, ten Chardonnay ma wyraziste odczucia w ustach i warstwowe, utrzymujące się wykończenie.