Zapiekane przegrzebki z pieczonymi pomidorami

Zapiekane przegrzebki z pieczonymi pomidorami
Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.33 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 52 kalorie. Jeśli masz pieprz, oliwa z oliwek, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zapiekane przegrzebki w bulionie miętowym z groszkiem i pieczonymi pomidorami, Zapiekane przegrzebki z pomidorami i Pesto, oraz Zupa z pieczonej czerwonej papryki z zapiekanymi przegrzebkami.

Instrukcje

1
Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
2
Ułóż pomidory w jednej warstwie na płytkiej patelni; lekko posmaruj pomidory sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Pomidory posypać 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu; wrzucić dobrze do herbu. Broil 10 minut lub aż pomidory zaczną brązowieć, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
PieprzPieprz
SólSól
4
Podczas gdy pomidory gotować, rozgrzać olej w dużej żeliwnej patelni na średnim ogniu. Pat przegrzebki suche; posypać obie strony przegrzebków pozostałą 1/4 łyżeczki soli i pozostałą 1/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
PomidorPomidor
PieprzPieprz
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj przegrzebki na patelni; gotować 2 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Przegrzebki podawać z pomidorami; posypać bazylią.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
PomidorPomidor
BazyliaBazylia

Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir

Przegrzebki świetnie komponują się z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Możesz spróbować Santan EMA Reserve Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 14 dolarów za butelkę.
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia10
Magazyn