Zapiekane przegrzebki z pancettą i brukselką
Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje $1.98 za porcję. Jedna porcja zawiera 238 kalorii, 9g białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka przegrzebków, ocet ryżowy, szalotka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Podsmażone przegrzebki na ogolonej brukselce i chrupiącej Pancetcie, Zapiekane przegrzebki z brukselką i boczkiem, oraz Zapiekane przegrzebki z pieczoną brukselką i orzechowym winegretem.
Instrukcje
Rozgrzać 1 łyżkę oleju w patelni 12-calowej na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodać pancetta i gotować, mieszając, aż większość tłuszczu jest renderowana i zaczyna chrupać, o 2 protokół.
Dodać szalotki i brukselki, doprawić solą i pieprzem, i gotować, mieszając, aż zbrązowieje, o sześć minut. Wymieszać z octem, zeskrobując wszelkie brązowe kawałki, a następnie przenieść na talerz i odstawić. Wytrzyj patelnię ręcznikiem papierowym.
Pat przegrzebki suche i obficie doprawić solą i pieprzem. Powrót patelni na średnim ogniu i dodać masło.
Ciepła, aż pienienie subsides, następnie dodać przegrzebki i pozostawić do gotowania bez ruchu, aż złoty kolor z pierwszej strony, 2 do 3 protokół. Flip, powrót mieszanki brukselki na ciepło przez i kontynuować gotowanie, aż przegrzebki są ledwo gotowane przez, O 2 minuty dłużej.