Zapiekane przegrzebki z ciepłą toskańską fasolką

Zapiekane przegrzebki z ciepłą toskańską fasolką
Ten przepis służy 4. Jeśli 2,14 zł za porcję spada w budżecie, pieczone przegrzebki z ciepłą toskańską fasolą może być spektakularny bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 202 kalorie. Jeśli masz dziecko szpinak, oliwa z oliwek, wstępnie cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zapiekane przegrzebki z ciepłą salsą owocową, Zapiekane przegrzebki z Dzikiego morza z fasolą Garbanzo i jęczmieniem, oraz Zapiekane przegrzebki sezamowe i stek Teriyaki z sałatką z kapusty pieczonej dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Przegrzebki posypać równomiernie solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
SólSól
3
Dodaj przegrzebki na patelnię; gotować 2 minuty z każdej strony lub do czasu zakończenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Wyjmij przegrzebki z patelni; utrzymuj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj pozostałe 1 łyżka oleju i cebuli na patelnię; smażyć 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodać pieprz i czosnek; gotować 20 sekund, stale mieszając. Wymieszać z winem; gotować 1 minutę lub aż większość płynu odparuje. Wymieszać bulion i fasolę; gotować 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
FasolaFasola
BulionBulion
WinoWino
7
Dodać szpinak; gotować 1 minutę lub aż szpinak zwiędnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
8
Zdjąć z ognia; wymieszać z bazylią.
Składniki, których będziesz potrzebować
BazyliaBazylia
9
Grillowany chleb czosnkowy świetnie nadaje się do zanurzania w bulionie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
FasolaFasola
ChlebChleb
10
Rozgrzej patelnię grillową na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
11
Wymieszaj 1 łyżkę oliwy z oliwek równomiernie na 4 (1-uncja) kromkach francuskiego chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb FrancuskiChleb Francuski
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
12
Dodaj chleb na patelnię; gotować 2 protokół z każdej strony lub aż lekko rumiane. Po jednej stronie każdego kromki chleba pocierać ścięte boki połowicznego ząbka czosnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
ChlebChleb
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia

Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir

Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla przegrzebków. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogate i warstwowe, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektarynki, dojrzałej gruszki i wanilii.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia28
Magazyn