Zapiekane przegrzebki z ciepłą toskańską fasolką
Ten przepis służy 4. Jeśli 2,14 zł za porcję spada w budżecie, pieczone przegrzebki z ciepłą toskańską fasolą może być spektakularny bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 202 kalorie. Jeśli masz dziecko szpinak, oliwa z oliwek, wstępnie cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zapiekane przegrzebki z ciepłą salsą owocową, Zapiekane przegrzebki z Dzikiego morza z fasolą Garbanzo i jęczmieniem, oraz Zapiekane przegrzebki sezamowe i stek Teriyaki z sałatką z kapusty pieczonej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Przegrzebki posypać równomiernie solą.
Dodaj przegrzebki na patelnię; gotować 2 minuty z każdej strony lub do czasu zakończenia.
Wyjmij przegrzebki z patelni; utrzymuj ciepło.
Dodaj pozostałe 1 łyżka oleju i cebuli na patelnię; smażyć 2 protokół.
Dodać pieprz i czosnek; gotować 20 sekund, stale mieszając. Wymieszać z winem; gotować 1 minutę lub aż większość płynu odparuje. Wymieszać bulion i fasolę; gotować 2 minuty.
Dodać szpinak; gotować 1 minutę lub aż szpinak zwiędnie.
Zdjąć z ognia; wymieszać z bazylią.
Grillowany chleb czosnkowy świetnie nadaje się do zanurzania w bulionie.
Rozgrzej patelnię grillową na średnim ogniu.
Wymieszaj 1 łyżkę oliwy z oliwek równomiernie na 4 (1-uncja) kromkach francuskiego chleba.
Dodaj chleb na patelnię; gotować 2 protokół z każdej strony lub aż lekko rumiane. Po jednej stronie każdego kromki chleba pocierać ścięte boki połowicznego ząbka czosnku.