Zapiekane przegrzebki z brukselką i boczkiem

Zapiekane przegrzebki z brukselką i boczkiem
Zapiekane przegrzebki z brukselką i boczkiem to bezglutenowe przepis z 4 porcjami. Na 1,62 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 187 kalorii, 6G białka, oraz 15 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka boczku, przegrzebki morskie, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zapiekane przegrzebki z Pancettanem i brukselką, Zapiekane przegrzebki z puree z kalafiora i brukselką balsamiczną, oraz Podsmażone przegrzebki na ogolonej brukselce i chrupiącej Pancetcie dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Brukselkę blanszować w rondlu 3-4-litrowym wrzącej osolonej wody, odsłoniętym, 3 minuty, a następnie odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrukselkaBrukselka
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Gotować boczek w 10-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanym ogniu, odwracając się od czasu do czasu, aż ostry.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Przełóż boczek łyżką szczelinową do małej miski i rezerwy tłuszczu boczku w innej małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Dodaj 1/4 bulionu szklanki i 1/4 szklanki wody na patelni i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, skrobanie się wszelkie brązowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj masło, sól, cukier, szczyptę pieprzu i brukselkę i gotuj na wolnym ogniu, przykryte, 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrukselkaBrukselka
MasłoMasło
PieprzPieprz
CukierCukier
SólSól
6
Zdjąć pokrywkę i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cała ciecz odparuje i brukselka są miękkie i złociste, o 8 minut więcej. Boczek wymieszać i zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrukselkaBrukselka
BoczekBoczek
7
Podczas gdy brukselka są brązowieje, pat przegrzebki suche i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrukselkaBrukselka
Sól I PieprzSól I Pieprz
PrzegrzebkiPrzegrzebki
8
Rozgrzać olej z 2 łyżeczki tłuszczu boczku w 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie sear przegrzebki, obracając się raz, aż złoty kolor i po prostu gotowane przez, 4 do 6 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapanie Z BoczkuKapanie Z Boczku
PrzegrzebkiPrzegrzebki
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Przełożyć na talerz jako ugotowany i ogrzać, luźno przykryć folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
10
Wylać i wyrzucić tłuszcz z patelni używane do gotowania przegrzebki.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Dodać pozostałe 3/4 bulionu szklanki i gotować na wolnym ogniu, mieszając i skrobanie się wszelkie brązowe kawałki, 1 minutę. Wymieszać skrobię kukurydzianą do pozostałych 2 łyżeczek wody w filiżance, a następnie wymieszać w sosie wraz z dowolnymi sokami z przegrzebków zgromadzonymi na talerzu. Dusić, mieszając, 1 minutę, następnie zdjąć z ognia i wymieszać sok z cytryny i sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
PrzegrzebkiPrzegrzebki
BulionBulion
SOSSOS
WodaWoda
12
Podawać brukselkę posypaną przegrzebkami i sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrukselkaBrukselka
PrzegrzebkiPrzegrzebki
SOSSOS
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia18
Magazyn