Zapiekane przegrzebki z brukselką i boczkiem
Zapiekane przegrzebki z brukselką i boczkiem to bezglutenowe przepis z 4 porcjami. Na 1,62 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 187 kalorii, 6G białka, oraz 15 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka boczku, przegrzebki morskie, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zapiekane przegrzebki z Pancettanem i brukselką, Zapiekane przegrzebki z puree z kalafiora i brukselką balsamiczną, oraz Podsmażone przegrzebki na ogolonej brukselce i chrupiącej Pancetcie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Brukselkę blanszować w rondlu 3-4-litrowym wrzącej osolonej wody, odsłoniętym, 3 minuty, a następnie odcedzić.
Gotować boczek w 10-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanym ogniu, odwracając się od czasu do czasu, aż ostry.
Przełóż boczek łyżką szczelinową do małej miski i rezerwy tłuszczu boczku w innej małej misce.
Dodaj 1/4 bulionu szklanki i 1/4 szklanki wody na patelni i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, skrobanie się wszelkie brązowe kawałki.
Dodaj masło, sól, cukier, szczyptę pieprzu i brukselkę i gotuj na wolnym ogniu, przykryte, 4 protokół.
Zdjąć pokrywkę i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cała ciecz odparuje i brukselka są miękkie i złociste, o 8 minut więcej. Boczek wymieszać i zdjąć z ognia.
Podczas gdy brukselka są brązowieje, pat przegrzebki suche i doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzać olej z 2 łyżeczki tłuszczu boczku w 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie sear przegrzebki, obracając się raz, aż złoty kolor i po prostu gotowane przez, 4 do 6 minut w sumie.
Przełożyć na talerz jako ugotowany i ogrzać, luźno przykryć folią.
Wylać i wyrzucić tłuszcz z patelni używane do gotowania przegrzebki.
Dodać pozostałe 3/4 bulionu szklanki i gotować na wolnym ogniu, mieszając i skrobanie się wszelkie brązowe kawałki, 1 minutę. Wymieszać skrobię kukurydzianą do pozostałych 2 łyżeczek wody w filiżance, a następnie wymieszać w sosie wraz z dowolnymi sokami z przegrzebków zgromadzonymi na talerzu. Dusić, mieszając, 1 minutę, następnie zdjąć z ognia i wymieszać sok z cytryny i sól i pieprz do smaku.
Podawać brukselkę posypaną przegrzebkami i sosem.
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na przegrzebki. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Od A do z Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.