Zapiekane przegrzebki z brukselką i boczkiem to bezglutenowe przepis z 4 porcjami. Na 1,62 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 187 kalorii, 6G białka, oraz 15 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka boczku, przegrzebki morskie, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zapiekane przegrzebki z Pancettanem i brukselką, Zapiekane przegrzebki z puree z kalafiora i brukselką balsamiczną, oraz Podsmażone przegrzebki na ogolonej brukselce i chrupiącej Pancetcie dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Brukselkę blanszować w rondlu 3-4-litrowym wrzącej osolonej wody, odsłoniętym, 3 minuty, a następnie odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brukselka
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Gotować boczek w 10-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanym ogniu, odwracając się od czasu do czasu, aż ostry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Przełóż boczek łyżką szczelinową do małej miski i rezerwy tłuszczu boczku w innej małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Dodaj 1/4 bulionu szklanki i 1/4 szklanki wody na patelni i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, skrobanie się wszelkie brązowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Dodaj masło, sól, cukier, szczyptę pieprzu i brukselkę i gotuj na wolnym ogniu, przykryte, 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brukselka
Masło
Pieprz
Cukier
Sól
6
Zdjąć pokrywkę i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cała ciecz odparuje i brukselka są miękkie i złociste, o 8 minut więcej. Boczek wymieszać i zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brukselka
Boczek
7
Podczas gdy brukselka są brązowieje, pat przegrzebki suche i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brukselka
Sól I Pieprz
Przegrzebki
8
Rozgrzać olej z 2 łyżeczki tłuszczu boczku w 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie sear przegrzebki, obracając się raz, aż złoty kolor i po prostu gotowane przez, 4 do 6 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapanie Z Boczku
Przegrzebki
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Przełożyć na talerz jako ugotowany i ogrzać, luźno przykryć folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
10
Wylać i wyrzucić tłuszcz z patelni używane do gotowania przegrzebki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przegrzebki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
11
Dodać pozostałe 3/4 bulionu szklanki i gotować na wolnym ogniu, mieszając i skrobanie się wszelkie brązowe kawałki, 1 minutę. Wymieszać skrobię kukurydzianą do pozostałych 2 łyżeczek wody w filiżance, a następnie wymieszać w sosie wraz z dowolnymi sokami z przegrzebków zgromadzonymi na talerzu. Dusić, mieszając, 1 minutę, następnie zdjąć z ognia i wymieszać sok z cytryny i sól i pieprz do smaku.
Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na przegrzebki. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Od A do z Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.