Zapiekane przegrzebki z bazylią, anchois i budyniem ze słodkiej kukurydzy
Zapiekane przegrzebki z bazylią, anchois i budyniem ze słodkiej kukurydzy to pescatarian przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 399 kalorii. Na 1,81 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś sardelę, ciężką śmietanę, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zapiekane przegrzebki z papryką i cebulą w oleju z sardeli, Chuda Słodka Kukurydza Chowder Z Pikantnymi Zapiekanymi Przegrzebkami Morskimi, oraz Zapiekane Przegrzebki Ze Słodką Kukurydzą, Edamame I Brązowym Masłem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło cztery 1-szklanki ramekiny. W średnim rondlu połącz kukurydzę, mleko i śmietanę i gotuj na wolnym ogniu przez 2 minuty. Puree połowę mieszaniny w blenderze. Powrót puree do rondla.
W innym średnim rondlu rozpuść masło.
Dodać mąkę i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając, przez 1 minutę. Stopniowo ubijaj mieszankę kukurydzy i doprowadzaj do wrzenia, a następnie gotuj na wolnym ogniu, ubijając, przez 1 minutę; doprawiaj solą.
Zdjąć z ognia i ubić żółtka.
Odstawić do ostygnięcia, o 20 protokół.
W dużej misce ze stali nierdzewnej, za pomocą ręcznego miksera, ubij białka ze szczyptą soli, aż utworzą się jędrne szczyty. Złóż jedną trzecią ubitych białek do mieszanki kukurydzy, a następnie złóż pozostałe białka. Łyżka mieszaniny do ramekins. Ustaw ramekiny w małym naczyniu do pieczenia i ostrożnie dodaj wystarczającą ilość wody do naczynia, aby osiągnąć jedną trzecią drogi po bokach ramekiny.
Piec przez około 30 minut, aż puddingi będą tylko lekko jiggly w środku.
Na dużej patelni podgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek do czasu palenia. Sezon przegrzebki z solą, dodać je do patelni i gotować na dużym ogniu, aż rumiane na dnie, o 3 protokół. Obróć i gotować przegrzebki przez 1 minutę dłużej.
Wyjmij patelnię z ciepła i przenieść przegrzebki do dużej płyty.
Dodaj anchois na patelni i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając, aż do rozpuszczenia, o 2 protokół.
Dodaj 1 łyżka soku z cytryny i wody na patelni i gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, skrobanie się rumiane kawałki na dnie patelni, o 1 minutę.
Zdjąć z ognia. Wymieszać w bazylii i wszelkich zgromadzonych soków z przegrzebków. Doprawić solą. Powrót przegrzebki na patelni i zachować ciepło.
W misce wrzucić pędy grochu z pozostałą 1/2 łyżką oliwy z oliwek i 1 łyżeczką soku z cytryny; doprawić solą. Ułóż przegrzebki na 4 talerzach i zalej sosem bazyliowo-anchois. Usypać sałatkę z grochu i podawać z puddingiem kukurydzianym.
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla przegrzebków. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Hindsight Win Chardonnay. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
![Win Chardonnay]()
Win Chardonnay
Nasz 2018 Chardonnay pochodzi z winnic w Carneros i Oak Knoll. Fermentowane w stali nierdzewnej, a następnie starzone przez trzy miesiące na osadzie w neutralnym francuskim Dębie, wino wykazuje dużą kwasowość, wagę i smak. Ten 100% Chardonnay wykazuje kwasowość Zwykle zarezerwowaną tylko dla Win ze stali nierdzewnej. To pięknie wyważony Chardonnay.