Zapiekane przegrzebki z azjatyckim sosem limonkowo-chile
Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 89 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 51 kalorii, 1G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 66 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz Azjatycki sos rybny, przyprawiony ocet ryżowy, sok z limonki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Zapiekane przegrzebki z sosem limonkowo-czosnkowym, Seared Sea przegrzebki na Azjatyckie Slaw, oraz Zapiekane przegrzebki z czerwoną pastą Chile i sałatką z kopru włoskiego dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Szaszłyki namoczyć w wodzie 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki
2
Czosnek, chile i cukier do drobnej pasty z moździerzem i tłuczkiem. Wymieszaj pastę z octem, sosem rybnym, wodą i sokiem z limonki. (Alternatywnie SOS przecierowy składniki razem w blenderze.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Rybny
Sok Z Limonki
Ocet
Czosnek
Papryka Chili
SOS
Cukier
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I Tłuczki
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Pat przegrzebki suche. Nawlecz 4 na każdy szaszłyk (płaskie boki skierowane na zewnątrz; patrz zdjęcie), następnie posmaruj obie strony olejem (w sumie 2 łyżeczki na 4 szaszłyki). Doprawić przegrzebki solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Przegrzebki
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki
4
Szczotkuj 12-calową patelnię nonstick z pozostałą łyżeczką oleju i podgrzewaj na dużym ogniu, aż będzie gorąco, ale nie pali. Sear przegrzebki, obracając się raz, aż tylko gotowane przez, o 6 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przegrzebki
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Podawać przegrzebki z sosem łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przegrzebki
SOS
1
Sos można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.
Przegrzebki w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to 7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.