Zapiekane przegrzebki na sałatce z boczkiem i szpinakiem z winegretem z cydru

Zapiekane przegrzebki na sałatce z boczkiem i szpinakiem z winegretem z cydru
Seared przegrzebki na boczku i szpinaku Sałatka z winegretem cydr może być tylko przystawką szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 239 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.09 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka jabłecznika, przegrzebki morskie, jabłko granny smith i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 58%, to danie jest dobre. Spróbuj Zapiekane przegrzebki i placki kukurydziane z boczkiem vinegrette, Zapiekane przegrzebki ze szpinakiem i boczkiem, oraz Zapiekane przegrzebki Morskie Jumbo z zwiędłą rukolą, kukurydzą, sałatką Shiitake i winegretem sojowym imbirowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz cydr z cukrem w małym rondlu na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia; gotować, aż zmniejszy się do 1/4 szklanki (około 9 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
CydrCydr
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia.
3
Boczek gotować w małej patelni nonstick na średnim ogniu, aż ostry.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Wyjąć boczek z patelni, zastrzegając 1 łyżeczkę kapieli na patelni; odstawić boczek na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać posiekane szalotki do kapieli na patelni; smażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Zdjąć patelnię z ognia; wymieszać mieszankę cydru, ocet cydrowy, 1/4 łyżeczki soli i czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet JabłkowyOcet Jabłkowy
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
CydrCydr
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Crumble reserved bacon.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
8
Połączyć boczek, Granny Smith jabłko, cebula, i szpinak w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
W Dużej Misce WymieszajW Dużej Misce Wymieszaj
SzpinakSzpinak
BoczekBoczek
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
9
Połączyć pozostałe 1/2 łyżeczki soli, curry, i czerwony pieprz w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Curry W ProszkuCurry W Proszku
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
10
Posypać mieszaninę soli równomiernie po obu stronach przegrzebków.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
SólSól
11
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Dodaj przegrzebki na patelnię; gotować 3 minuty z każdej strony lub do czasu zakończenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Mieszanka cydr Drizzle nad mieszaniną szpinaku; wrzucić delikatnie do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
CydrCydr
14
Miejsce o 2 1/2 szklanki mieszanki sałat na każdym z 4 talerzy; top każdej porcji z 5 przegrzebki.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki

Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir

Przegrzebki w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Hanna Chardonnay. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Hanna Chardonnay
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia21
Magazyn