Zapiekane przegrzebki na sałatce z boczkiem i szpinakiem z winegretem z cydru
Seared przegrzebki na boczku i szpinaku Sałatka z winegretem cydr może być tylko przystawką szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 239 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.09 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka jabłecznika, przegrzebki morskie, jabłko granny smith i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 58%, to danie jest dobre. Spróbuj Zapiekane przegrzebki i placki kukurydziane z boczkiem vinegrette, Zapiekane przegrzebki ze szpinakiem i boczkiem, oraz Zapiekane przegrzebki Morskie Jumbo z zwiędłą rukolą, kukurydzą, sałatką Shiitake i winegretem sojowym imbirowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz cydr z cukrem w małym rondlu na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia; gotować, aż zmniejszy się do 1/4 szklanki (około 9 minut).
Boczek gotować w małej patelni nonstick na średnim ogniu, aż ostry.
Wyjąć boczek z patelni, zastrzegając 1 łyżeczkę kapieli na patelni; odstawić boczek na bok.
Dodać posiekane szalotki do kapieli na patelni; smażyć 1 minutę.
Zdjąć patelnię z ognia; wymieszać mieszankę cydru, ocet cydrowy, 1/4 łyżeczki soli i czarnego pieprzu.
Połączyć boczek, Granny Smith jabłko, cebula, i szpinak w dużej misce.
Połączyć pozostałe 1/2 łyżeczki soli, curry, i czerwony pieprz w małej misce.
Posypać mieszaninę soli równomiernie po obu stronach przegrzebków.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj przegrzebki na patelnię; gotować 3 minuty z każdej strony lub do czasu zakończenia.
Mieszanka cydr Drizzle nad mieszaniną szpinaku; wrzucić delikatnie do herbu.
Miejsce o 2 1/2 szklanki mieszanki sałat na każdym z 4 talerzy; top każdej porcji z 5 przegrzebki.
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Przegrzebki w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Hanna Chardonnay. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Hanna Chardonnay]()
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.