Zapiekane przegrzebki na mikro zielonych z pomarańczowym estragonem Vinaigrette z masłem gotowany Homar
Podsmażone przegrzebki na mikro zieleni z pomarańczowym estragonem Vinaigrette z masłem gotowany Homar może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 104g tłuszczu, oraz w sumie 1263 kalorii. Na 5,48 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać sól i pieprz, musztarda dijon, sól i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać mango można śledzić to danie główne z Babeczki Paleo Mango z masłem Mango jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Gotowane przegrzebki z winegretem estragonowym, Zapiekane przegrzebki z sosem Estragonowo-maślanym, oraz Ciepła sałatka z homara gotowana na maśle z sosem Estragonowo-cytrusowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Do winegret: w małym garnku, dodać sok pomarańczowy i gałązkę estragonu. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć na wolnym ogniu i zmniejszyć sok o połowę. Po zredukowaniu wyjąć gałązkę estragonu i schłodzić sok w lodówce. Po ostygnięciu dodać ocet winny biały, musztardę Dijon, czosnek i szczyptę soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Winny Biały
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Udziec Jagnięcy Z Kością
Jak Zazdrość Anioła
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Każda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I Pomarańczowa
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
2
Trzepać razem. Powoli spryskaj olej z pestek winogron podczas ubijania, aż uzyskasz równą równowagę oleju w soku. Smak, a następnie dostosuj przyprawę w razie potrzeby. Odłożyć na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
3
Do gastrique: w małym garnku, dodać cukier, ocet jabłkowy i trochę soli. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć do gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Gorącej Soli
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
4
Dodaj mango i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut. Użyj blendera zanurzeniowego, blendera, a nawet miksera ręcznego, aby dobrze wymieszać. Następnie przecedzić przez drobne sito siatkowe. (Jeśli nie masz drobnego sita, możesz użyć zwykłego Sitka wyłożonego ściereczką do sera lub czystym ręcznikiem do naczyń.) Chcesz usunąć wszelkie małe kawałki mango, które Blender przegapił. Umieścić w lodówce do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender Zanurzeniowy
Dodatkowa Woda
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Dla homara: doprowadzić garnek wody do wrzenia i dodać biały ocet. Upuść ogony homara i gotuj na wolnym ogonie, aż po prostu zaczną się włączać w jasny pomarańczowy / czerwony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony Homara
Ocet Biały Destylowany
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
3 Paluszki Precelkowe
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
6
Ostudzić i wyjąć mięso homara ze skorupy. Mięso pokroić na kawałki, tylko mniejsze niż rozmiar kęsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebuli, Drobno Posiekanej
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
7
Rozgrzej średnią patelnię na średnim ogniu i dodaj 1 łyżkę masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
8
Dodać czosnek i szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
9
Saute aż przezroczyste.
10
Dodać pozostałe masło i rozpuścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
11
Dodać szczyptę soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
12
Dodać homara i wymieszać do pokrycia z masłem. Dusić przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
13
Zdjąć patelnię z ognia i ogrzać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
14
Dla crostini: rozgrzej brojlery w piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Crostini
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
15
Przeciąć ząbek czosnku na pół i natrzeć obie strony chleba z wyciętych boków czosnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1-1/2 Szklanki Piwa
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
16
Posmaruj jedną stronę chleba oliwą z oliwek i bardzo lekko posyp ziołami prowansalskimi i solą. (Jeśli nie masz HDP, możesz użyć mieszanki suszonego tymianku, bazylii, rozmarynu, majeranku, szałwii, cząbru i nasion kopru włoskiego lub dowolnego z tych ziół, które masz.)
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół
Bułka Tarta, Kilka Garści
1 Woreczek świeżego, Umytego Szpinaku
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Majeranek
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
1-1/2 Szklanki Piwa
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
1/2 Gałązki Rozmarynu
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
17
Połóż chleb na prześcieradle i rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up
1-1/2 Szklanki Piwa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
18
Aby złożyć: zacznij od przegrzebków. Pat przegrzebki suche z ręcznikami papierowymi. Muszą być suche, aby uzyskać ładny sear i skorupę na zewnątrz. (Jeśli nie, będziesz miał przegrzebek tylko moczenie we własnym płynie, coraz papkowaty, bez koloru, sear lub smak.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
19
Za pomocą noża do parowania, zdobądź szczyt przegrzebków za pomocą krzyżówki. Chcesz po prostu zdobyć zewnętrzną warstwę, 1/16 cala głębokości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up
20
Posypać przegrzebki solą i pieprzem. Na rozgrzanej patelni z olejem z pestek winogron, włóż przegrzebki w dół. Olej z pestek winogron ma bardzo wysoką temperaturę dymu, co pozwala gotować w wyższych temperaturach dłużej, zanim zacznie palić i palić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Posiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych Gałązek
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
21
Przegrzebki powie, kiedy jest ok, aby je podnieść i rzucić okiem na sear. Kiedy jesteś w stanie podnieść przegrzebki bez oporu w ogóle, można następnie rzucić okiem, aby zobaczyć, czy jesteś gotowy, aby odwrócić. Chcesz ładny bogaty złoty brązowy kolor na przegrzebek. Po osiągnięciu odpowiedniego koloru, flip przegrzebki i wyjąć patelnię z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
22
Włóż crostini do piekarnika na grzankę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Crostini
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
23
Dodaj vinaigrette do zieleni trochę na raz. Chcesz po prostu pokryć zieleninę winegretem, nie chcemy go utopić. Myśl lekko.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Zieloni
24
Teraz na każdym talerzu serwowania, umieścić porcję wielkości srebrnego dolara ubranych mikro zieleni w środku talerza. Weź łyżeczkę Mango gastrique i połóż ją na talerzu przed zielenią. Następnie tylną stroną łyżki, przeprowadź ją przez środek sosu. Weź 3 lub 4 kawałki homara, osusz je na papierowym ręczniku, a następnie umieść w środku gastrique schmear.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Zieloni
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
25
Umieść przegrzebek na wierzchu mikro zieleni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Zieloni
26
Miejsce 2 crostini off do boku przegrzebka. Następnie krzyż 2 cały szczypiorek na każdym talerzu i gotowe.
Przegrzebki świetnie komponują się z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.