Zapiekane Foie Gras Z Przyprawionym Cytrusowym Purée
Pan-Seared Foie Gras z przyprawami cytrusowe Purée może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 613 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 46 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz cynamon, kandyzowaną skórkę pomarańczową, fleur de sel i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Pierogi foie Gras z foie gras, Foie Gras Z Purée Daktylowym I Granatem, oraz Pieczone Foie Gras z kremem imbirowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zrób puree pomarańczowe: użyj czubka ostrego noża, aby wyciąć kilka szczelin w skórze pomarańczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puree Pomarańczowe
3 Paluszki Precelkowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up
2
Połącz cynamon, goździki, cukier i wodę w małym rondlu i zagotuj na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Zmniejszyć ciepło do najniższego ustawienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
3
Dodaj pomarańczę do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Paluszki Precelkowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
4
Umieść czysty ręcznik kuchenny lub papierowy ręcznik na górze garnka, popychając go w dół, aż wejdzie w kontakt z płynem, aby pomarańcza była wilgotna ze wszystkich stron. Gotuj, aż pomarańcza będzie całkowicie miękka, około 1 godziny. Odrzuć cynamon i anyż Gwiaździsty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Scotch Bonnet Chile, Posiekane
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
3 Paluszki Precelkowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Słonina Wieprzowa
5
Przenieść pomarańczę do słoika blendera i dodać filiżankę syropu do gotowania. Zmiksuj z dużą prędkością, aż będzie całkowicie gładka, dodając w razie potrzeby więcej syropu, aby uzyskać przyjemną żelową konsystencję. Doprawić szczyptą soli i przecisnąć przez drobny sitko z siatki. Odstawić. Rezerwuj syrop pomarańczowy do innego użycia (patrz uwaga powyżej)
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Paluszki Precelkowe
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1
Połóż podwójną warstwę ręczników papierowych na talerzu lub desce do krojenia i odstaw na bok. Doprawić foie gras obficie ze wszystkich stron solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Foie Gras
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
2
Podgrzać małą patelnię na dużym ogniu przez co najmniej 3 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
3
Miejsce foie gras w patelni punktowane-side-down. Powinien natychmiast zacząć palić, skwierczeć i renderować tłuszcz. Jeśli nie, wyjmij i pozwól patelni rozgrzać się przez kolejne 1 do 2 minut. Gdy wszystkie cztery kawałki foie są w patelni, gotować, wirowanie patelni delikatnie co kilka sekund, aż głęboko rumiane i chrupiące na pierwszej stronie, o 30 sekund. Użyj cienkiej metalowej szpatułki, aby przerzucić foie gras na drugą stronę i gotować przez 30 sekund dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Foie Gras
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
4 Duże Precle Oblane Jogurtem
4
Przełożyć na wyłożoną ręcznikiem papierowym talerz i pozostawić na 1 minutę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
5
Łyżka pomarańczy puree na cztery indywidualne talerze i umieścić 1 plaster foie gras na każdym. Wierzch ze szczypiorkiem, grubą solą morską i kandyzowaną skórką pomarańczową.