Zapiekane Foie Gras z figą Mostarda i świeżymi figami

Zapiekane Foie Gras z figą Mostarda i świeżymi figami
Jedna porcja zawiera 429 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 5,28 zł za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, figi, koniak i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pierogi foie Gras z foie gras, Figi Nadziewane musem Foie Gras, oraz Pieczone Foie Gras z kremem imbirowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz suszone figi, koniak, cukier, musztardę pełnoziarnistą i musztardę w proszku w małym rondlu i gotuj na wolnym ogniu na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień, aby utrzymać gołe gotować na wolnym ogniu i gotować do zmniejszenia i syropy, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gorczyca PełnoziarnistaGorczyca Pełnoziarnista
Musztarda W ProszkuMusztarda W Proszku
Figi SuszoneFigi Suszone
KoniakKoniak
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Przełożyć do miski i odstawić do ostygnięcia. Doprawić szczyptą soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Połóż podwójną warstwę ręczników papierowych na talerzu lub desce do krojenia i odstaw na bok. Doprawić foie gras obficie ze wszystkich stron solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Foie GrasFoie Gras
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
2
Podgrzać małą patelnię na dużym ogniu przez co najmniej 3 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Miejsce foie gras w patelni punktowane-side-down. Powinien natychmiast zacząć palić, skwierczeć i renderować tłuszcz. Jeśli nie, wyjmij i pozwól patelni rozgrzać się przez kolejne 1 do 2 minut. Gdy wszystkie cztery kawałki foie są w patelni, gotować, wirowanie patelni delikatnie co kilka sekund, aż głęboko rumiane i chrupiące na pierwszej stronie, o 30 sekund. Użyj cienkiej metalowej szpatułki, aby przerzucić foie gras na drugą stronę i gotować przez 30 sekund dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Foie GrasFoie Gras
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
4
Przełożyć na wyłożoną ręcznikiem papierowym talerz i pozostawić na 1 minutę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
5
Użyj małej łyżeczki do polewania każdego kawałka foie gras syropem z figi mostarda. Łyżka niektórych z figi mostarda na czterech indywidualnych talerzy i umieścić 1 plaster foie gras na każdym. Wierzch ze szczypiorkiem, grubą solą morską i świeżymi plastrami figi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruboziarnista Sól MorskaGruboziarnista Sól Morska
Foie GrasFoie Gras
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
6
Podawać natychmiast z lekko ubraną zielenią.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Magazyn