Zapiekane Foie Gras z figą Mostarda i świeżymi figami
Jedna porcja zawiera 429 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 5,28 zł za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, figi, koniak i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pierogi foie Gras z foie gras, Figi Nadziewane musem Foie Gras, oraz Pieczone Foie Gras z kremem imbirowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz suszone figi, koniak, cukier, musztardę pełnoziarnistą i musztardę w proszku w małym rondlu i gotuj na wolnym ogniu na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień, aby utrzymać gołe gotować na wolnym ogniu i gotować do zmniejszenia i syropy, o 30 protokół.
Przełożyć do miski i odstawić do ostygnięcia. Doprawić szczyptą soli.
Połóż podwójną warstwę ręczników papierowych na talerzu lub desce do krojenia i odstaw na bok. Doprawić foie gras obficie ze wszystkich stron solą i pieprzem.
Podgrzać małą patelnię na dużym ogniu przez co najmniej 3 protokół.
Miejsce foie gras w patelni punktowane-side-down. Powinien natychmiast zacząć palić, skwierczeć i renderować tłuszcz. Jeśli nie, wyjmij i pozwól patelni rozgrzać się przez kolejne 1 do 2 minut. Gdy wszystkie cztery kawałki foie są w patelni, gotować, wirowanie patelni delikatnie co kilka sekund, aż głęboko rumiane i chrupiące na pierwszej stronie, o 30 sekund. Użyj cienkiej metalowej szpatułki, aby przerzucić foie gras na drugą stronę i gotować przez 30 sekund dłużej.
Przełożyć na wyłożoną ręcznikiem papierowym talerz i pozostawić na 1 minutę.
Użyj małej łyżeczki do polewania każdego kawałka foie gras syropem z figi mostarda. Łyżka niektórych z figi mostarda na czterech indywidualnych talerzy i umieścić 1 plaster foie gras na każdym. Wierzch ze szczypiorkiem, grubą solą morską i świeżymi plastrami figi.
Podawać natychmiast z lekko ubraną zielenią.