Zapiekane ciasto brzoskwiniowe z kratką
Przyprawione ciasto brzoskwiniowe z kraty skorupa może być dobry przepis, aby rozwinąć pole przepis deser. Jedna porcja zawiera 539 kalorii, 6G białka, oraz 28g tłuszczu. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 1,16 zł za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz sól, masło, brzoskwinie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Zapiekane ciasto brzoskwiniowe z kratką, Zapiekane ciasto brzoskwiniowe z maślaną skórką, oraz Kratka-Ciasto Gruszkowe.
Instrukcje
Ubić pierwsze 5 składników w średniej misce, aby wymieszać.
Dodać masło i skrócić i wcierać opuszkami palców, aż mieszanina przypomina bardzo grubą potrawę.
Wymieszać w 4 łyżkach lodowatej wody.
Wymieszać w większej ilości wody przez łyżki stołowe, jeśli ciasto jest suche, podrzucając, aż utworzą się wilgotne grudki. Zbierz ciasto w piłkę. Ciasto podzielić na 2 kawałki, 1 nieco większe niż inne. Spłaszczyć na dyski; owinąć i schłodzić co najmniej 2 godziny i do 2 dni.
Wymieszaj cukier, skrobię kukurydzianą, sok z cytryny i przyprawy w dużej misce. Doprowadzić średni rondel z wodą do wrzenia. Wrzucić 3 brzoskwinie na raz; blanszować 1 minutę.
Przenieść brzoskwinie do miski zimnej wody. Za pomocą małego ostrego noża obrać 1 brzoskwinię.
Pokrój brzoskwinię na pół; Odrzuć pestkę i pokrój cienko. Plastry brzoskwini wymieszać z cukrem. Powtórz z pozostałymi brzoskwiniami.
Odstawić do wyrośnięcia soków, co najmniej 30 minut i do 1 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Rozwałkuj większy krążek ciasta na lekko posypanej mąką powierzchni do 13-do 14-calowej rundy.
Przenieś do talerza o średnicy 9 cali.
Rozwałkuj mniejszy krążek ciasta na lekko posypanej mąką powierzchni do 11-calowego okrągłego. Używając linijki jako pomocy, pokrój ciasto na paski o szerokości 1/2 cala.
Łyżka nadziewana do naczynia wyłożonego ciastem. Ułóż kilka pasków ciasta na szczycie ciasta, odstępy 3/4 cala od siebie. Uformuj kratę, układając więcej pasków ciasta pod kątem prostym do pierwszych pasków, rozstaw 3/4 cala od siebie. Trim zwis dolnej skorupy i kraty paski do 3/4 cala. Złóż pod i ozdobnie zagniataj krawędź.
Piecz ciasto, aż skorupa będzie złota i wypełniając pęcherzyki gęsto, pokrywając krawędź skorupy folią, jeśli brązowieje zbyt szybko, około 1 godziny 20 minut. Przed podaniem schłodzić ciasto do temperatury pokojowej.