Zapiekana szynka i szparagi
Przepisów na dodatki nigdy za wiele, więc wypróbuj szynkę i szparagi Au Gratin. Ten przepis służy 6 porcji. Jedna porcja zawiera 345 kalorii, 13 g białka i 31 g tłuszczu. Za 1,39 USD za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a 5 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Jeśli masz pod ręką ser szwajcarski, żółtka, gęstą śmietanę do ubijania i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jest to dobra opcja jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i pierwotnej. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 48%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zapiekanka z białych szparagów i szynki, Zapiekanka ze szparagami i Zapiekanka ze szparagami.
Instrukcje
Owiń każdy plasterek szynki wokół 4 szparagów i ułóż łączeniem do dołu w natłuszczonej formie o średnicy 11 cali. x 7 cali taca do pieczenia. Jajka, żółtka, śmietanę, sól i pieprz ubić razem.
Piec w temperaturze 350°C przez 35 minut lub do momentu, aż wierzch zacznie się rumienić, a czubek noża wbitego w masę jajeczną będzie czysty.
W razie potrzeby posyp serem i natką pietruszki.