Zapiekana szarlotka
Przyprawiona szarlotka zajmuje mniej więcej 2 godziny od początku do końca. Jedna porcja zawiera 399 kalorii, 7G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,76 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 58 powiedziało, że trafił w sedno. Świetnie sprawdza się jako deser. Mieszanka złotego cukru, łyżka soku z cytryny, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 65%. Spróbuj Zapiekana Szarlotka Karmelowa, Pumpkin Spiced Apple Pie, oraz Pikantne Przyprawione Szarlotki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 220C / wentylator 200C / Gaz
Jabłka obieramy, rdzeniujemy i ćwiartujemy, a następnie kroimy na 1 cm plasterki. Wymieszać z sokiem z cytryny, następnie osuszyć papierem kuchennym, aby ciasto nie było zbyt wodniste. Jeśli używasz całych strąków kardamonu, otwórz skorupkę, usuń nasiona od wewnątrz i zmiel pestkę za pomocą tłuczka i zaprawy.
Jabłka wymieszać z mąką i cukrem, a następnie wrzucić, aby wszystko pokryło się.
Odetnij jedną trzecią ciasta, aby podzielić na dwie części. Posypać trochę mąki na powierzchni roboczej, a następnie rozwałkować większy kawałek do około 28 cm szerokości i grubości jak 1 moneta. Podnieś ciasto do góry (spróbuj luźno zawijać wokół wałka do ciasta) i rozłóż na dnie 22-centymetrowego naczynia do ciasta.
Rozwałkować mniejszy kawałek ciasta nieco większy niż wierzch ciasta.
Ułóż jabłka w środku i pomaluj brzeg ciasta mlekiem. Podnieś mniejsze koło ciasta na górze. Nacisnąć, aby zapieczętować ciasto, następnie przyciąć wokół krawędzi ciasta ostrym nożem i wyrzucić nadmiar ciasta. Użyj palców do wcięcia wokół ciasta i uformuj karbowaną krawędź.
W cieście wymieszać kilka plastrów, aby para mogła uciec, następnie posmarować mlekiem i posypać dodatkowym cukrem.
Piec przez 20 minut, następnie zmniejszyć piekarnik do 190C / wentylator 170C / gaz 5 i gotować przez 50 min-1h, aż ciasto będzie złote i chrupiące. Jeśli zacznie za bardzo ciemnieć, przykryj folią aluminiową, ale upewnij się, że gotujesz ją przez ostatnie 10 minut, aby ciasto mogło się chrupać.
Podawać na ciepło lub na zimno z bitą śmietaną, lodami lub kremem.
Polecane wino: Późne żniwa Riesling, Moscato Dasti, Prosecco
Szarlotka sprawdza się bardzo dobrze z późnymi zbiorami Riesling, Moscato d ' Asti i Prosecco. Te wina deserowe mają odpowiednią ilość słodyczy i lekkich, owocowych smaków, które nie obezwładnią szarlotki. Angel Late Harvest Riesling z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Angel Late Harvest Riesling]()
Angel Late Harvest Riesling
Messina Hof ' s Angel to chrupiące, słodkie wino deserowe, zbierane z ostatniego zbioru Rieslinga, gdy winogrona są prawie rodzynkami. Idealny do owoców, serników i lekkich, słodkich deserów czekoladowych.