Zapiekana Ricotta z pomidorami pieczonymi klonem

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonej ricotty z pomidorami pieczonymi klonem. Na $3.95 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 27g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 494 kalorie. Ten przepis służy 3. Ten przepis jest lubiany przez 156 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pomidory koktajlowe, liście rozmarynu, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zapiekana Ricotta z pieczonym czosnkiem i pomidorami, Pieczony Ziemniak Z Ricottanem I Pomidorami, oraz Penne Z Pieczonymi Pomidorami I Świeżą Ricottą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj regały piekarnika do górnej i dolnej pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°.
Umieścić pomidory w naczyniu do pieczenia w piekarniku i dodać syrop klonowy, wermut, połowę rozmarynu, połowę tymianku, sól i pieprz do smaku. Wymieszać, aby połączyć. Odstawić.
Połącz osuszoną ricottę, kozi ser, jajko, pozostały rozmaryn i tymianek oraz sól i pieprz do smaku.
Wymieszać gumową łopatką lub drewnianą łyżką, aby połączyć.
Posmaruj małą zapiekankę z 2 łyżeczkami oliwy z oliwek i dodaj mieszankę ricotta, używając szpatułki, aby wygładzić wierzch.
Skropić pozostałą łyżeczką oliwy z oliwek.
Umieść ricottę na górnym stojaku, a pomidory na Dolnym stojaku i piecz, aż pomidory pękną, a płyn wokół nich zmniejszy się do syropu, a mieszanina ricotty jest lekko rumiana, około 40 minut, obracając obie patelnie z przodu do tyłu w połowie gotowania.
Wyjąć ser z piekarnika i lekko ostudzić, o 5 protokół. Pomidory wymieszać, aby je rozbić i połączyć z sosem, zalać pieczoną ricottą i podawać.