Zapiekana pierś z kurczaka Susan Spicer z octem, musztardą i estragonem

Zapiekana pierś z kurczaka Susan Spicer z octem, musztardą i estragonem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 337 kalorii, 38g białka, oraz 18g tłuszczu. Na 2,03 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ten przepis jest lubiany przez 340 smakoszy i kucharzy. Mieszanka liści estragonu, masło, musztarda dijon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Kurczak pieczony na patelni z estragonem i sosem śmietanowym musztardowym, Estragon & musztarda pieczony kurczak z wolnego wybiegu, oraz Czosnkowo-ziołowa Pieczona pierś indyka z majonezem estragonowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do dolnej trzeciej pozycji i rozgrzej do 163°. doprawić piersi kurczaka solą i pieprzem po obu stronach.
Wlać oliwę z oliwek na patelni ustawionej na średnim ogniu, a kiedy tylko o palić, dodać piersi kurczaka skórą w dół. Natychmiast zmniejszyć ogień do średniej, i gotować, aż dobrze rumiane na dnie, o sześć do siedmiu minut. Przesuwaj je od czasu do czasu, aby zapobiec ich przywieraniu. Odwróć je, i gotować, aż całkowicie gotowane przez, o pięć do siedmiu minut. Po zakończeniu przełożyć kurczaka do bezpiecznego naczynia w piekarniku i wstawić do ciepłego piekarnika.
Wylać smar na patelni. Z ciepłem nadal na średnim, wlać bulion i ocet, a za pomocą drewnianej łyżki zeskrobać wszelkie rumiane kawałki.
Niech ciecz zmniejszyć do około 1/2 szklanki, a następnie wymieszać masło, musztardę i estragon. Mieszaj, aż sos będzie "lekko kremowy", a następnie wyłącz ogień. W razie potrzeby dodaj więcej soli i pieprzu do smaku.
Piersi kurczaka podzielić między cztery talerze i łyżką na sosie.
Na wierzch posypać szczypiorkiem. Podałam je z boku pieczonych szparagów.