Zapiekana Okra Z Orzechów Pekan
Smażony Pekan Okra może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje 87 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 288 kalorii, 3G białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Jeśli masz pieczenia mix, sól, pekan, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%. Podobne przepisy to Zapiekana Okra Z Orzechów Pekan, Smażone Zielone Pomidory I Smażona Okra, oraz Bezglutenowe Smażone Okra (tak, smażone to!).
Instrukcje
Na płytkiej patelni umieść orzechy pekan w równej warstwie.
Piec w 350 przez 10 minut lub do lekko tosty, mieszając od czasu do czasu.
Pekan proces, pieczenia wymieszać, a następnie 2 składniki w robocie kuchennym, aż pekan są drobno zmielone.
Umieścić mieszaninę orzechów pekan w dużej misce.
Dodaj okra, podrzucając do płaszcza. Delikatnie wcisnąć mieszaninę orzechów pekan do okry.
Wlać olej na głębokość 2 cali do holenderskiego piekarnika lub żeliwnej patelni; ogrzać do 35
Okra smażyć partiami, obracając raz, 5-6 minut lub do złotego koloru; odcedzić na papierowych ręcznikach.
*1 (16-oz.) opakowanie mrożone cięte okra, rozmrożone, może być zastąpione.
Uwaga: Tylko do celów testowych użyliśmy oryginalnego pieczenia uniwersalnego Bisquick
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Southern można połączyć z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Jednym z win, które można spróbować jest Domaine LeSeurre Dry Cuvee Classique Riesling. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
![Domaine LeSeurre Dry Cuvee Classique Riesling]()
Domaine LeSeurre Dry Cuvee Classique Riesling
Sok Domaine LeSeurre ' s Riesling jest fermentowany w 100% w zbiornikach ze stali nierdzewnej. Podczas gdy na drożdżach wino jest mieszane ręcznie (bâtonnage sur lies) raz w miesiącu, przez 11 miesięcy. Proces ten rozwija dodatkową złożoność smaków i aromatów. Ten suchy Riesling ma zapachy kwiatów cytrusowych i skórki cytrynowej, warstwowe na podniebieniu z nutami gruszki.Ten Riesling dobrze komponuje się z amandyną pstrągową, surowymi ostrygami i jest uroczym aperitifem.