Zapiekana Okra i pomidory
Pieczony Okran i pomidory wymaga około 30 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 208 kalorii, 2G białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 1,35 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Jeśli masz jalapeño chile, bulion warzywny, sól i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. 905 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) spoonacular wynik 0%. Spróbuj Ketmia Szczawiowa I Pomidory, Okran i pomidory, oraz Okran i pomidory dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek w dużej patelni lub szerokim, płytkim garnku na średnim ogniu. Gdy olej jest gorący, podsmaż cebulę, jalapeño i seler przez 2 minuty, mieszając raz lub dwa razy.
Dodaj czosnek i smażyć przez kolejną minutę lub dwie.
Wymieszaj pastę pomidorową, bulion, ocet, Dodaj do warzyw: podczas gdy warzywa są smażone, wymieszaj pastę pomidorową, bulion i ocet, aż zostaną połączone.
Dodać do patelni z warzywami i doprowadzić do wrzenia.
Dodać rozmaryn i szczyptę soli.
Pokrój okrę na przekątnej: gdy sos się gotuje, pokrój okrę na przekątnej, aby utworzyć ukośne kawałki. Powodem ukośnego krojenia jest odsłonięcie jak największej części wnętrza okry. Poczekaj, aby przeciąć okra do ostatniej chwili, ponieważ pomaga to uczynić je mniej oślizgłymi.
Podgrzać inną patelnię na dużym ogniu przez minutę lub dwie.
Dodaj pozostały olej i uzyskaj go prawie na gorąco, co powinno zająć 1-2 minuty.
Dodać pokrojoną okrę i rozprowadzić w jednej warstwie na patelni.
Niech okra brązowy przez co najmniej minutę, zanim je przenieść.
Celem jest szybkie gotowanie okry na bardzo wysokim ogniu bez zbytniego przesuwania. Wysokie ciepło spala okra i pomaga ograniczyć czynnik śluzu. Ogrzać okrę przez 3-4 minuty, mieszając tylko 2-3 razy.
Do sosu dodać podsmażoną okrę, dodać pomidory, gotować na wolnym ogniu: gdy tylko okra zostanie ugotowana, dodaj ją do wrzącego sosu.
Dodać pokrojone w kostkę pomidory i zmniejszyć ogień na wolnym ogniu. Gotować przez 5 minut, nie dłużej. Pomidory powinny być nadal trochę jędrne, a nie chcesz gotować okra do tego stopnia, że zaczyna uwalniać śluz.
z ognia, zmielić czarny pieprz na wszystko i smak jeszcze raz do soli.
Podawać na parze z ryżem lub z dużą ilością chrupiącego chleba.