Zapiekana na patelni Sablefish z grzybami i kwaśną śmietaną

Smażona na patelni Sablefish z grzybami i kwaśną śmietaną może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis ma 303 kalorie, 28g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Na $12.49 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Jeśli masz pod ręką pieprz, wino, grzyby shiitake i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pan-Pieczony Klon Pomarańczowy Sablefish, Krem z pieczonej czerwonej papryki z prażoną słodką kukurydzą i kwaśną śmietaną Kolendrowo-limonkową, oraz Grzyby w sosie śmietanowym.
Instrukcje
Na dużej, żaroodpornej (nie nieprzywierającej) patelni na średnim ogniu podsmażamy grzyby, tymianek, 1/2 łyżeczki. sól i pieprz w 2 1/2 łyżki. olej, aż grzyby będą chrupiące i brązowe, 8 do 10 minut.
Dodać wino i czosnek i gotować 1 minutę więcej.
Wytrzeć patelnię; wlać 1 1/2 łyżki. olej. Lekko posolić rybę na obranej ze skóry stronie i umieścić ją, obraną ze skóry w dół, na patelni. Gotować 5 minut na kuchence, a następnie piec, aż ryba będzie prawie nieprzezroczysta, 3 do 6 minut.
Przelej filety na talerze.
Wylej płyn z patelni, Wyczyść patelnię i ustaw na średnim ogniu. Podgrzać grzyby, wylać nadmiar płynu i wymieszać z kwaśną śmietaną. Łyżka grzybów nad rybą.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Ziobaffan Organic Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
![Ziobaffa Organic Pinot Grigio]()
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio