Zapiekana kapusta
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na dodatki, więc wypróbuj Cabbage Au Gratin. Ten przepis jest dla 6 osób i kosztuje 71 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 12 g białka , 31 g tłuszczu i łącznie 379 kalorii . Udaj się do sklepu i kup amerykański ser, sól, mąkę i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny i 15 minut . Ten przepis podoba się 51 smakoszom i kucharzom. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 49% , co jest całkiem niezłym wynikiem. Wypróbuj Curried Cabbage & Kale Gratin , Vidalian Onion Gratin {Baked Bloomin' Onions} i Bread Bowl Au Gratin , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Nasmaruj tłuszczem naczynie do pieczenia o wymiarach 9x13 cali.
Umieść kapustę w dużym garnku z wrzącą wodą. Gotuj do miękkości, odcedź i odstaw.
Rozpuść masło w rondlu, a następnie dodaj mąkę, cały czas mieszając. Stopniowo dodawaj 2 szklanki mleka. Mieszaj na średnim ogniu, aż zgęstnieje.
Rozłóż warstwę kapusty na dnie przygotowanego naczynia do pieczenia.
Wlać 1/3 białego sosu na kapustę. Ułożyć na nim sześć plasterków sera. Powtórzyć, kończąc białym sosem.
Piec w piekarniku nagrzanym do 190°C (375°F) przez 45 minut lub do momentu, aż ciasto będzie bulgoczące i zrumienione.
Odstawić na 5 minut. Pokroić i delektować się.