Zapalniczka Bakewell tarta
Jeśli masz mniej więcej 1 godzina i 15 minut do wydania w kuchni, lżejsza tarta Bakewell może być super lacto ovo vegetarian przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 233 kalorie, 6G białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 618 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Świetnie sprawdza się jako deser. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka zmielonych migdałów, wyciąg z migdałów, proszek do pieczenia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski spoonacular wynik 30%. Tarta Bakewell, Tarta Bakewell, oraz Tarta Bakewell są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Cienko rozwałkować ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni. Wyłożyć z ciasta okrągłą blachę o wymiarach 20 cm x 4 cm, delikatnie wsunąć ją do puszki i fletów, aby jej nie rozciągnąć.
Zawiń wałek do ciasta na wierzch puszki, aby odciąć nadmiar ciasta. Nakłuj lekko podstawę widelcem.
Umieść puszkę na blasze do pieczenia.
Ciasto wyłożyć folią i fasolą do pieczenia i piec przez 12 minut, aż ciasto się ułoży. W międzyczasie, aby wykonać nadzienie, podgrzej małą, suchą patelnię nieprzywierającą, włóż zmielone migdały i delikatnie podgrzej, często mieszając, przez 2-3 minuty do lekko brązowego.
Przenieść do średniej wielkości miski do ostygnięcia.
Wyjąć folię i fasolę z obudowy ciasta i piec przez 5 minut więcej, aż blady złoty.
Wymontować i zmniejszyć piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Za pomocą widelca z grubsza zmiażdżyć Maliny w małej misce z dżemem, aby nadal były w małych kawałkach i nie były całkowicie zmiażdżone. Równomiernie rozprowadzić mieszankę malinową na bazie ciasta.
Polenta, cukier i proszek do pieczenia umieścić w misce z migdałami i wymieszać do połączenia. Zrób studnię w środku. Jajka ubić w misce, następnie ubić w jogurcie i ekstrakcie z migdałów. Wymieszaj tę mieszaninę wraz z olejem do suchych składników i krótko i delikatnie wymieszaj dużą metalową łyżką, aby wszystko było po prostu połączone dont overmix.
Wlać nadzienie migdałowe na mieszaninę malin i rozsypać płatków migdałów na górze.
Piec przez 30 minut lub do góry jest wzrosła i blady złoty. Lekko ostudzić, a następnie wyjąć z puszki.
Cukier puder wymieszać z kilkoma kroplami zimnej wody, aby uzyskać gęsty lukier, a następnie użyć łyżeczki do skropienia go na schłodzonej tarcie. Tarta jest jeszcze bardziej miękka po zjedzeniu następnego dnia. Będzie przechowywać w hermetycznym pojemniku do 3 dni.