Zamrożone Szpinakowo-Serowe Roladki Lasagne
Przepis zamrażać Ahead szpinak-ser lasagne Rolls może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 1 godzina i 55 minut. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 228 kalorii. Ten przepis służy 45. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz ser ricotta, sos marinara, ser mozzarella i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Freeze-Ahead Lasagna Primavera, Roladki lasagne ze szpinakiem i serem, oraz Roladki Do Lasagny dla podobnych receptur.
Instrukcje
W holenderskim piekarniku gotuj makaron we wrzącej wodzie, pracując partiami po około 15 makaronów, około 5 minut lub tylko do momentu, gdy będzie elastyczny, ale nie w pełni ugotowany. Przed dodaniem kolejnej porcji makaronu ponownie zagotować wodę.
Odcedzić; makaron umieścić w jednej warstwie na ręcznikach papierowych.
W dużej misce wymieszaj ser feta, twarożek, ser ricotta i parmezan. Wymieszać ze szpinakiem.
Rozłóż 3 łyżki wypełniające długość każdego makaronu; zwiń i umieść stronę szwu w dół na arkuszu ciastek. Zamrozić około 30 minut.
Umieść zamrożone rolki w zamykanych plastikowych torebkach z zamrażarką. Uszczelnić worki; zamrażać do 3 miesięcy.
Aby upiec, Usuń 6 rolek lasagne z torby. Spray 8-calowy kwadratowy (2-quart) szklane naczynie do pieczenia z natryskiem do gotowania; umieścić rolki w naczyniu. Przykryć folią; rozmrozić w lodówce na noc.
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Wlać 2 szklanki sosu marinara na rolkach; posypać 1 szklanka rozdrobnionego sera mozzarella. Przykryć; piec 35 do 40 minut lub aż sos jest bąbelkowy i ser topi.