Zabójczy Makaron Z Jarmużu
Makaron Killer Kale może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 949 kalorii, 42g białka, oraz 48 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 3,48 zł za porcję, ten przepis okładki 49% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 2 fanów. Mieszanka czosnku, rosół z kurczaka, jarmuż i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 88%, co jest niesamowite. Spróbuj Zabójczy Makaron Z Jarmużu, Mój makaron dietetyczny Spiralizowany: Pieczony kurczak i makaron z cukinią z jarmużu, oraz Tydzień Makaronu: Makaron Z Jarmużu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rub czerwoną paprykę na całej oliwy z oliwek i umieścić bezpośrednio na bezpośrednim płomienia char ze wszystkich stron, 3 do 4 minut na stronie.
Wyjąć z płomienia i umieścić w misce. Przykryć folią i pozostawić na parze przez około 10 minut. Gdy ostygnie w dotyku, wyjąć paprykę na parze z miski i zdjąć zwęgloną skórkę, łodygę i nasiona.
Pokroić w plastry i odstawić do momentu użycia.
Ustawić duży holenderski piekarnik na średnim ogniu.
Dodać mżawka oliwy z oliwek i podsmażyć czosnek z szalotki. Doprawić solą i pieprzem. Gotować, aż czosnek jest pachnące i szalotki są przezroczyste, 3 do 4 protokół.
Dodać płatki czerwonej papryki, a następnie dodać białe wino. Gotować, aż większość wina odparuje.
Dodaj puszki pomidorów i pieczonej czerwonej papryki.
Dobrze wymieszać i doprowadzić do stałego wrzenia. Zmniejsz ciepło, aby się gotowało.
W międzyczasie przygotuj jarmuż, usuwając łodygi i odrzucając. Rozerwij liście na kawałki wielkości kęsa. Wrzucamy do sosu pomidorowego wraz z kurczakiem. Wrzucić do połączenia i przykryć pokrywką. Gotować przez około 5 minut, a jeśli zauważysz, że warzywa są "suche", dodaj 1 szklankę bulionu z kurczaka. Gotować na wolnym ogniu, aż jarmuż będzie delikatny, wszystkie smaki połączyły się i sos jest gęsty, 15 do 20 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Ugotuj makaron rigatoni al dente w dużym garnku z osoloną wrzącą wodą zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, od 8 do 10 minut.
Odcedzić makaron i dodać bezpośrednio do pieca holenderskiego z gotowym sosem. Wrzucić do herbu wszystko i gotować na małym ogniu (pozwala to na ostatnie gotowanie makaronu zrobić w sosie), 2 do 3 protokół.
W razie potrzeby dodaj trochę wody z makaronu skrobiowego.
Podawać makaron w dużych miseczkach i top z łyżkami startego parmezanu i dodatkowe czerwone płatki chili. Świetnie pasuje do chianti lub merlot!