Zabaglione Gelato
Zabaglione Gelato to bezglutenowe i wegetariańskie deser. Ten przepis służy 3 i kosztuje $1.58 za porcję. Jedna porcja zawiera 605 kalorii, 8G białka, oraz 38 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, żółtka jaj, importowaną marsalę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Zabaglione Gelato dla # SundaySupper, Jakim smakiem gelato jesteś? Lody kokosowo-orzechowe, oraz Zabaglione.
Instrukcje
Żółtka i cukier ubić w średniej misce, aż będą gęste, około 2 protokół.
Podgrzać mleko i śmietanę w średnim rondlu na średnim ogniu, aż mieszanina pęcherzyków na brzegach. Stopniowo ubijaj gorącą mieszaninę mleka w mieszaninę żółtkową; wróć do rondla. Mieszaj na średnim ogniu, aż krem opuści ścieżkę z tyłu łyżki, gdy palec jest przeciągnięty i temperatura rejestruje 77°, około 6 minut. Natychmiast wlać krem przez sito ustawione na innej średniej misce. Wymieszaj Marsalę, rum i wanilię z kremem. Przykryć; przechowywać w lodówce co najmniej 3 godziny.
Przetwórz budyń w maszynie do lodów.
Przenieść lody do pojemnika. Przykryć i zamrozić do twardego, co najmniej 6 godzin. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Zamrozić.)