Zabaglione
Zabaglione jest bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 295 kalorii, 4G białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Ten przepis z Simply Recipes ma 432 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej około 45 minut. Mieszanka żółtek jaj, cukier, ekstrakt z wanilii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest improvable. Zabaglione, Zabaglione, oraz Chocolate Zabaglione są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Żółtka i cukier umieścić w dużej, okrągłodennej misce ze stali nierdzewnej.
Dodaj startą skórkę cytryny, szczyptę cynamonu i kroplę ekstraktu z wanilii do mieszaniny żółtka.
Wlać wino z Marsali. Możesz użyć słodkiego wermutu jako substytutu Marsali.
Do połowy napełnij garnek wodą, przynieś wodę do gotowania na wolnym ogniu i zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Ustaw patelnię lub miskę zawierającą mieszaninę kremu nad wodą; dno miski nie powinno dotykać wody.
Ubić mieszankę kremu, upewniając się, że woda się nie zagotuje. Zapewnia to, że delikatne, równomierne ciepło zagęszcza mieszaninę bez jej zwilżania.
Ubijanie pułapek powietrza w żółtkach na lekką, puszystą mieszaninę.
Kontynuuj ubijanie przez około 10 minut, aż mieszanina potroi się w objętości, spieni się i staje się blada. Gdy osiągnie pożądaną konsystencję, wyjmij pojemnik kremu z garnka. Lekko zagęszczony krem może być stosowany jako sos. Dłuższe gotowanie pogrubi krem dalej, nadając mu konsystencję musu. Kontynuuj ubijanie przez minutę lub dwie, aby zapobiec przywieraniu kremu do pojemnika.
Krem podawać jeszcze ciepły, lub, jeśli chcesz podawać chłodny, odstawić na około 15 minut.
Śmietanę ubić do uzyskania miękkich szczytów; do schłodzonego kremu dodać bitą śmietanę i delikatnie ubić trzepaczką. Wymieszać z bitą śmietaną.
Kadzi zabaglione do poszczególnych potraw.
Podawać z bitą śmietaną, jagodami i / lub ciasteczkami, takimi jak biszkopty.