Z Polskiej wiejskiej kuchni czerwona kapusta z żurawiną
Jedna porcja zawiera 212 kalorii, 4G białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 39 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Mieszanka soku z cytryny, mielonych goździków, wina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Z polskiego Wiejskiego Domu Kuchnia Barszcz, Z kuchni Polskiego wiejskiego domu dwa razy gotowane grzyby Dzikie, oraz Z polskiej kuchni wiejski gulasz myśliwski (Bigos).
Instrukcje
Kapustę rdzeń i posiekać grubo. W dużym rondlu lub holenderskim piekarniku rozpuść 1 łyżkę masła na średnim ogniu i gotuj kapustę, aż zmięknie, ale nie brązowiej (lub stanie się gorzka).
Dodaj wino, bulion z kurczaka i goździki. Doprowadzić do wrzenia, obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut; kapusta powinna być miękka.
Roztopić pozostałe 2 łyżki masła (można to zrobić w małej misce w kuchence mikrofalowej) i wymieszać z mąką, aby utworzyć pastę. Wymieszaj go z kapustą, dodaj żurawinę i gotuj na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu przez kolejne 10 minut, aż wszystko będzie miękkie i zgęstnieje.
Dodać sok z cytryny i doprawić solą i pieprzem.