Z Polskiej wiejskiej kuchni czerwona kapusta z żurawiną

Z Polskiej wiejskiej kuchni czerwona kapusta z żurawiną
Jedna porcja zawiera 212 kalorii, 4G białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 39 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Mieszanka soku z cytryny, mielonych goździków, wina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Z polskiego Wiejskiego Domu Kuchnia Barszcz, Z kuchni Polskiego wiejskiego domu dwa razy gotowane grzyby Dzikie, oraz Z polskiej kuchni wiejski gulasz myśliwski (Bigos).

Instrukcje

1
Kapustę rdzeń i posiekać grubo. W dużym rondlu lub holenderskim piekarniku rozpuść 1 łyżkę masła na średnim ogniu i gotuj kapustę, aż zmięknie, ale nie brązowiej (lub stanie się gorzka).
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Dodaj wino, bulion z kurczaka i goździki. Doprowadzić do wrzenia, obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut; kapusta powinna być miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
3
Roztopić pozostałe 2 łyżki masła (można to zrobić w małej misce w kuchence mikrofalowej) i wymieszać z mąką, aby utworzyć pastę. Wymieszaj go z kapustą, dodaj żurawinę i gotuj na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu przez kolejne 10 minut, aż wszystko będzie miękkie i zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Dodać sok z cytryny i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
5
Podawać natychmiast.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia17
Magazyn