Yukon via Vermont: Yukon Złote placki ziemniaczane i masywny mus jabłkowy

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać Yukon via Vermont: Yukon Złote naleśniki ziemniaczane i Chunky mus jabłkowy spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis ma 221 kalorii, 5G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.02 za porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jeśli masz zmielony cynamon, gałkę muszkatołową, brązowy cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Chanuka. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Amerykański kawior z chrupiącymi naleśnikami ziemniaczanymi Yukon Gold, Sałatka Ziemniaczana Yukon Gold, oraz Skórki Ziemniaczane Yukon Gold dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść pokrojone jabłka, brązowy cukier, sok lub cydr, cynamon i gałka muszkatołowa w średnim garnku na średnim ogniu i niech gotować 15 minut, mieszając od czasu do czasu i zmniejszenie ciepła do średniej, gdy mieszanina dochodzi do wrzenia.
Rozgrzej nieprzywierającą patelnię lub patelnię na średnim lub średnim ogniu.
Ziemniaki i cebulę włóż do durszlaka. Wycisnąć płyn z ziemniaków / cebuli.
Umieść ziemniaki / cebulę w misce i szybko pracuj, aby uniknąć odbarwienia ziemniaków.
Dodaj jajko, sól, sodę oczyszczoną i gałkę muszkatołową.
Połącz mieszaninę naleśników i umieść miskę w pobliżu pieca. Roztopić patelnię masła na patelni i upuść 3 do 4 calowe kręgi mieszanki ziemniaków na gorącej powierzchni. Gotować naleśniki 3 lub 4 minut z każdej strony i powtórzyć proces, aż mieszanina naleśnik zniknie.
Wymieszaj gorący, masywny mus jabłkowy, aby rozbić ugotowane jabłka i zdjąć z ognia.
Ułóż naleśniki z ciepłą mieszanką jabłkową i podawaj.