Yuba Pappardelle z groszkiem angielskim, liśćmi Fava i bazylią
Yuba Pappardelle z angielskim groszkiem, liśćmi Fava i bazylią może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 316 kalorii, 19g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 2 i kosztuje 1,43 zł za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka soli morskiej, zakupiony wywar warzywny, maślanka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć groszek można śledzić to danie główne z Łatwy Peasy Truskawkowy Deser jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Szynka Balsamiczna Z Bazylią Groszkiem Angielskim, Karczoch i Fava Pappardelle, oraz Ciasto z ciecierzycy z liśćmi Fava i sałatką z rukoli dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 10-calowej patelni sauté na umiarkowanie wysokim ogniu, doprowadzić bulion warzywny i sól do wrzenia.
Dodać groszek i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż jasnozielony i prawie miękkie, 1 do 2 protokół.
Przełożyć groszek i płyn do gotowania do blendera i zmiksować na wysokiej, aż będzie bardzo gładka, około 1 minuty. Odstawić. (Przecier może być wykonany przed i w lodówce, szczelnie owinięty w folię, do 12 godzin. Aby zachować żywy zielony kolor grochu, przed schłodzeniem należy schłodzić przecier nad łaźnią lodową.)
W średnim rondlu na umiarkowanym ogniu wymieszać maślankę, yuba, groszek i 1/4 łyżeczki soli. Doprowadzić do duszenia, a następnie zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć, i gotować, aż groszek są po prostu miękkie, o 2 protokół. Wymieszać przecier Grochowy i liście fava, przykryć i gotować, aż liście Fava zwiędną, o 30 sekund.
Wyjąć z ognia i wymieszać z bazylią, pozostał 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
* Yuba jest dostępna na wielu rynkach azjatyckich. Jeśli nie możesz znaleźć go świeżego lub mrożonego, możesz zastąpić go suszonym-sześć arkuszy będzie wynosić około jednej uncji. Wysuszone paski moczyć w ciepłej wodzie przez dziesięć minut, a następnie dobrze odcedzić przed dodaniem do maślanki.* Jeśli nie chcesz zrobić własnej maślanki, możesz zastąpić zwykłe mleko pełne. Nie zastępuj komercyjnie produkowanej maślanki, która jest hodowana i ma kwaśny smak.* Liście Fava to liście rośliny, która produkuje fasolę fava. Są ogólnie dostępne na rynkach wiosną. Inne świeże warzywa wiosenne, takie jak pędy grochu lub szpinak dla niemowląt, można zastąpić.