Yorkshire Popovers
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na dodatki, więc wypróbuj Yorkshire Popovers. Za 24 centy za porcję przepis ten pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis pozwala na przygotowanie 6 porcji, każda o wartości 145 kalorii , 7 g białka i 5 g tłuszczu . 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Ten przepis z Foodnetwork wymaga zarezerwowanego tłuszczu wołowego, jajek, mąki i grubo posiekanego pieprzu. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 45 minut . Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje raczej słabą ocenę Spoonacular wynoszącą 33% . Wypróbuj Yorkshire Pudding, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 230°C.
Umieść popover lub dużą foremkę na muffiny w rozgrzanym piekarniku na 10 minut, aby ją podgrzać. W misce ubij jajka, aż będą piankowate i lekkie.
Dodaj mleko i mieszaj, aż składniki się połączą.
Dodaj mąkę, sól i pieprz, ubijaj, aż ciasto będzie gładkie.
Wlej tłuszcz z wołowiny na dno gorącej patelni. Następnie wlej ciasto i piecz przez 10 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 350 stopni F i piecz przez kolejne 15 do 20 minut, aż ciasto będzie puszyste i brązowe.
Podawać natychmiast, gdyż szybko traci objętość.