Yin & Yang Tofu
Yin & Yang Tofu jest bezglutenowe i wegańskie przepis z 2 porcjami. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 213 kalorii, 11g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Mieszanka imbiru, sos sojowy, skrobia kukurydziana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez blog.fatfreevegan.com. biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 65%, co jest solidne. Spróbuj Jak gotować: Yang Chow (Yeung Chow, Yang Zhou) smażony ryż, Yang Chow (Yeung Chow, Yang Zhou) smażony ryż, oraz Kanapki Yin-Yang dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać sos sojowy, mirin, olej sezamowy i 1 łyżeczkę. skrobia kukurydziana razem.
Dodać pokrojone tofu i marynować tak długo, jak to możliwe, przestawiając w razie potrzeby tak, że wszystkie powierzchnie tofu zetkną się z marynatą. Im dłużej marynujesz, tym większy smak, ale jeśli masz tylko 15 minut, to w porządku. Rozgrzej piekarnik do 375 F. Oil nieprzywierającą arkusz cookie. Na jednym talerzu umieść kilka czarnych nasion sezamu, a na drugim biały i dodaj do każdego skrobię kukurydzianą. (Przepraszam, nie mierzyłem tutaj, ale zgaduję, że było to 1/4 nasiona filiżanki do 2 łyżeczki. skrobia kukurydziana.)
Odcedzić tofu. Ostrożnie pogłębiać jedną stronę tofu w czarnych nasion sezamu, obrócić go, i pogłębiać drugą w kolorze białym. Zrób to ostrożnie, aby nasiona nie odpadły i nie zmieszały się. (Znacznie prostszym rozwiązaniem jest zrobienie połowy kawałków w kolorze białym i pół w kolorze czarnym.)
Umieść każdy kawałek na arkuszu ciastek. Spryskać blaty lekko olejem, a następnie piec przez 15 minut. Obróć ostrożnie i piec przez 10-15 minut, aż zbrązowieje po bokach. Pozostawić do ostygnięcia przed jedzeniem z sosem zanurzeniowym.