Yankee Bean Soup
Zupa z fasoli Yankee może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Jedna porcja zawiera 403 kalorii, 19g białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Za 85 centów za porcję, ten przepis okładki 22% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką melasę, marchewkę, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe dieta. Z łyżką wynik 50%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Garnek Wolnowarowy Yankee Bean, Yankee Beware Soup & Światowy Dzień Cukrzycy, oraz Yankee Grits.
Instrukcje
Umieść fasolę w holenderskim piekarniku; dodaj wodę, aby przykryć 2 cale. Doprowadzić do wrzenia; gotować przez 2 minuty.
Zdejmij z ognia; przykryj i odstaw na 1 godzinę.
Odcedź i opłucz fasolę, odrzucając płyn. Odłóż fasolę na bok. Na tej samej patelni ugotuj boczek na średnim ogniu, aż będzie chrupiący. Za pomocą łyżki cedzakowej, wyjąć do ręczników papierowych;odcedzić, rezerwując 2 łyżki kapie.
W kroplach podsmaż cebulę do miękkości. Dodaj liście marchwi i selera. Zwróć fasolę na patelnię.
Dodaj wodę. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 1-3/4 do 2 godzin lub do miękkości fasoli.
Dodaj mleko, melasę, sól i boczek.
Usuń około 2-1 / 2 filiżanek zupy; lekko ostudzić.
Umieść w blenderze lub robocie kuchennym; przykryj i przetwarzaj do puree. Wróć na patelnię;podgrzej.