Yakitori
Przepis Yakitori jest gotowy w około 1 godzinę i 35 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników japońskiej kuchni. Ten przepis służy 1. Na 3,78 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 896 kalorii, 7G białka, oraz 0g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz Kości, imbir, mirin i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Yakitori, Kurczak Yakitori, oraz Kurczak Yakitori dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu połącz mirin, sake, cukier, imbir, czosnek i sos sojowy. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu i gotować, aż cukier się rozpuści i sos lekko zgęstnieje, o 8 protokół.
Wyjmij z ognia i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Włożyć kurczaka do dużej miski, zalać marynatą i obrócić do płaszcza. Schłodzić co najmniej 1 godzinę i do 3 godzin.
Przygotuj grill węglowy lub gazowy na średnie ciepło (350 do 450; możesz trzymać rękę 5 w. powyżej ruszt do gotowania tylko 5 do 7 sekund). Nawlecz kurczaka na szaszłyki.
Przenieść marynatę do małego rondla i gotować na dużym ogniu, aż do uzyskania konsystencji sosu barbecue, o 15 protokół.
Szaszłyki grillowe (przykryj, jeśli używasz gazu), fastryguj zagęszczoną marynatą i często obracaj, aby zapobiec przypaleniu, aż kurczak będzie karmelizowany i nie będzie już różowy w środku (pokrój do testu), około 6 minut.
Podawać z pozostałym sosem na boku.