Włoskie Zimowe zielenie z sosem gruszkowo-orzechowym

Włoskie Zimowe zielenie z sosem gruszkowo-orzechowym to dodatek, który serwuje 6. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 256 kalorii, 8G białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Za 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Zima. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i podnieś kawałki orzecha włoskiego, olej z pestek winogron, jarmuż i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 83%, co jest spektakularne. Podobne przepisy to Zimowa kapusta + sałatka z buraków z gruszką, Gorgonzolanem i koprem włoskim, Sałatka z mieszanej zieleni z ciepłym dressingiem orzechowym, oraz Sałatka gruszkowo-Manchego z dressingiem orzechowym.
Instrukcje
Na średniej wielkości patelni do smażenia dodaj pokrojone szalotki z mżawką oleju i powoli gotuj na średnim ogniu, aż dobrze się skarmelizują, około 5 do 6 minut. Dodaj pokrojoną w kostkę gruszkę i gotuj, aż będzie papkowata.
Ostrożnie dodaj mieszankę gruszkową do blendera wraz z verjusem, miodem, 1/2 szklanki oleju z pestek winogron, solą i pieprzem do smaku. Puree, aż będzie gładkie, dodając trochę wody, aby w razie potrzeby rozrzedzić; powinna to być konsystencja gęstego winegret. Odstawić do lodówki do ostygnięcia.
Umyj wszystkie warzywa i usuń łodygi. Rozerwij liście na kawałki wielkości kęsa i dobrze wysusz. W dużej misce lub półmisku dodaj liście i wrzuć.
Polej sałatkę dressingiem i delikatnie wymieszaj.
Udekoruj parmezanem, prażonymi orzechami włoskimi i plasterkami gruszki.