Włoskie Smażone Oliwki
Włoskie smażone oliwki mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 132 kalorie. Ten przepis służy 6. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka sera ricotta, tymianek, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 3 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 9 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Włoskie Oliwki Smażone, Kurczak z kaparami i włoskimi oliwkami, oraz Włoska sałatka chlebowa z oliwkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: torba na ciasto, gładka końcówka z otworem 1/4 cala
W małej misce połącz sery, tymianek i skórkę z cytryny.
Masę serową umieścić w torbie z ciastem. Wymieszać ser z każdą oliwką.
Mąkę umieścić w małej misce.
Wlać ubitego jajka w innej małej misce i bułki tartej w trzeciej małej misce. Oliwki zagrzebać w mące. Za pomocą łyżki szczelinowej wyjąć oliwki i umieścić w misce z ubitym jajkiem. Oliwki posmarować jajkiem i przenieść do miski bułki tartej. Oliwki posmarować bułką tartą.
W dużym rondlu o ciężkim dnie wlać wystarczającą ilość oleju, aby napełnić patelnię około 1/3 drogi.
Podgrzewaj na średnim ogniu, aż termometr do głębokiego smażenia włożony do oleju osiągnie 350 stopni F. (Jeśli nie masz termometru, kostka chleba zbrązowieje w ciągu kilku minut.) Smażyć oliwki, w partiach, przez 30 do 45 sekund, aż złoty kolor będzie brązowy.
Usmażone oliwki osuszyć na papierowych ręcznikach. Ostudzić przez 5 minut.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw.
![Urodził się w winnicy]()
Urodził się w winnicy "Il Poggio" (5,5 Ha, 310 m n. p. m.), od której w 1962 roku wziął swoją nazwę: Jest to pierwszy Chianti Classico Cru. Wykonany z 90% Sangiovese i 7% Canaiolo i 3% Colorino, starzeje się przez 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Dziś stanowi najbardziej prestiżowy produkt firmy, doceniany na całym świecie. Produkowany jest tylko w najlepszych rocznikach. Firma zdecydowała się przechowywać znaczną ilość butelek tego wina w piwnicy będącej stałym archiwum, mogącym opowiedzieć historię Castello di Monsanto
Born in the vineyard “Il Poggio” (5.5 Ha, 310 metres a.s.l.) from which in 1962, it took its name: it is the first Chianti Classico Cru. Made of 90% Sangiovese and from 7% Canaiolo and 3% Colorino, it ages for 20 months in French oak barrels. Today it represents the most prestigious product of the company, appreciated all over the world. It is produced only in the best vintages. The company has chosen to keep a considerable quantity of bottles of this wine in the cellar being the permanent archives, able to tell the history of Castello di Monsanto