Włoskie Precle Gotowane: Taralli
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc wypróbuj Włoskie precle gotowane: Taralli. Ten przepis służy 48 i kosztuje 14 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 78 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 21 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Jeśli masz drożdże, wino, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 59%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Dwa rodzaje Taralli, włoski krakers, Gotowana Sałatka Włoska, oraz Włoski klopsik z jajkami na twardo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Drożdże rozsypać na ciepłym winie i wodzie w małej misce, odstawić na kilka minut, a następnie wymieszać, aby dobrze wymieszać.
Dodać mieszaninę drożdży do dużej miski ze wszystkimi innymi składnikami.
Składniki wymieszać rękoma, następnie obrócić na nieplanowaną deskę i zagniatać, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne. Wróć do czystej, suchej miski, przykryj wilgotnym ręcznikiem i odstaw na 30 minut.
Ciasto podzielić na małe kawałki.
Zwiń kawałek w długi, smukły kształt ołówka, o grubości różu.
Pokroić na długości 4-cale i przynieść 2 końce razem, tworząc kształt pączka-jak.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. Przynieś duży garnek wody do wrzenia toczenia, na średnim ogniu i dodaj taralli, kilka na raz. Mieć składany ręcznik kuchenny w pobliżu, a gdy taralli wzrośnie, zdejmij i upuść na ręcznik do wyschnięcia. Powtórz z pozostałym ciastem.
Ułóż gotowane taralli na arkuszach ciastek i piecz w nagrzanym piekarniku przez 15 do 20 minut, lub do złotego brązu i chrupiące.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 85 dolarów za butelkę.
![Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione]()
Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione
Jasny rubinowy kolor i oszałamiająca koncentracja zapachów. Eteryczne, owocowe, kwiatowe i balsamiczne nuty podkreślają świeżą elegancję. Nuty wiśni, wiśni, czereśni, wiśni morelowej, fiołka, mięty, anyżu, cynamonu. Cały jego blask wyraża się w podniebieniu z niezwykłą równowagą pomiędzy koncentracją kwasowości i elegancji. Powracają typowe nuty czerwonych owoców przedłużone przez słodkie taniny i doznania mineralne. Czysty, elegancki, trwały i delikatny.