Włoskie oliwki
Przepisów na hor d'oeuvre nigdy za wiele, więc wypróbuj włoskie oliwki. Ten przepis serwuje 32 osoby. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i wegetariański przepis zawiera 39 kalorii , 0 g białka i 4 g tłuszczu na porcję. Za 24 centy za porcję ten przepis pokrywa 1% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jeżeli macie pod ręką kapary, seler, cebulę i jeszcze kilka innych składników to dasz radę. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut . Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 11% . Ten wynik nie jest aż tak imponujący. Podobne przepisy to włoskie smażone oliwki , włoskie smażone oliwki i włoska sałatka chlebowa z oliwkami .
Instrukcje
W dużej misce połącz pierwsze pięć składników. W małej misce wymieszaj oliwę, ocet, czosnek, bazylię, oregano, płatki pieprzu i sól; zalać mieszanką oliwek; wrzucić do płaszcza.
Przykryj i przechowuj w lodówce przez co najmniej 3 godziny przed podaniem. Przechowywać w lodówce do 3 dni.