Włoskie klopsiki w sosie Kaparowo-pomidorowym

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj włoskich klopsików w sosie Kaparowo-pomidorowym. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.81 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 427 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Mieszanka oliwy z oliwek, ser parmigiano-reggiano, jajko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć jajko można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Włoskie klopsiki w sosie Kaparowo-pomidorowym, Pulpety w sosie kaparowym (Konigsberger Klopse), oraz Zniszczone kuchenne Niemieckie klopsiki z sosem kaparowym.
Instrukcje
W blenderze lub robocie kuchennym przecier pomidory. W rondlu podgrzać 1 łyżkę oleju.
Dodać przecierane pomidory i doprowadzić do wrzenia. Dusić na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż sos zacznie gęstnieć, o 5 protokół.
Dodać kapary i oregano i gotować na wolnym ogniu, aż sos zmniejszy się do 1 1/4 szklanki, 5 protokół. Doprawić solą; utrzymywać ciepło.
W międzyczasie, w małej misce, przykryć chleb mlekiem.
Odstawić, aż chleb wchłonie mleko, o 5 protokół.
W dużej misce, połączyć mieloną wieprzowinę i wołowinę.
Dodać namoczony w mleku chleb, jajko, oliwki, ser, natkę pietruszki i 1 łyżeczkę soli.
Dobrze wymieszać dłońmi i uformować mieszaninę w 1 1/2-calowe klopsiki.
Na dużej patelni podgrzej pozostałą 1 łyżkę oleju.
Dodać klopsiki i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż zacznie brązowieć, o 1 minutę. Zmniejszyć ogień do umiarkowanego i gotować, aż rumiane na całym i gotowane przez, O 8 protokół.
Odcedzić klopsiki i przełożyć na talerz.
Na wierzch polać gorącym sosem pomidorowym i podawać.