Włoskie kiełbaski z soczewicą

Włoskie kiełbaski z soczewicą
Włoskie kiełbaski z soczewicą to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 65g białka, 82g tłuszczu, oraz w sumie 1347 kalorii. Na 2,84 zł za porcję, ten przepis okładki 50% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 36 fanów. Jeśli masz posypywanie sól, tłuszcz ząbek czosnku, puy soczewicy, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby wykorzystać czerwone wino, można śledzić to danie główne z Czerwone Wino Ciasto Czekoladowe # SundaySupper jako deser. Kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 97%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Włoskie kiełbaski z soczewicą, Włoskie kiełbaski z soczewicą, oraz Noworoczne kiełbaski z soczewicą czosnkową.

Instrukcje

1
2-3 łyżki oleju umieścić w dobrej wielkości rondlu (i taki, który ma pokrywkę, która pasuje) na ciepło, a gdy jest ciepło, dodać posiekaną cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Posypać solą (która zapobiega jej brązowieniu) i gotować na małym lub średnim ogniu do miękkości (około 5 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
3
Dodaj soczewicę, dobrze wymieszaj, a następnie obficie przykryj zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia, następnie przykryć i gotować delikatnie przez 1/2 godziny lub tak, aż gotowane i większość, jeśli nie wszystkie, płyn wchłania. Nie dodaję soli na tym etapie, ponieważ sos podany przez kiełbaski później (a który zostanie wylany na soczewicę) będzie dość słony sam. Więc poczekaj i spróbuj. I pamiętaj, że możesz oczywiście gotować soczewicę z wyprzedzeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
SoczewicaSoczewica
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
4
W każdym razie, gdy albo soczewica jest już prawie gotowa, albo masz zamiar je podgrzać, połóż na palniku patelnię na bazie ciężkiej, przykryj folią oleju i dodaj potarty czosnek. Gotować przez kilka minut, a następnie dodać i brązowo kiełbasy. Gdy kiełbaski są brązowe z obu stron-co nie zajmie więcej niż 5 minut-Wrzuć Wino i wodę i pozwól się pęcherzykom. Przykryć patelnię pokrywką lub folią aluminiową i gotować przez około 15 minut. Za pomocą widelca, rozgnieść teraz miękki czosnek do sosu i smak przyprawy, dodając trochę więcej wody, jeśli jest zbyt silny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
SoczewicaSoczewica
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Usuń soczewicę do płytkiej miski lub naczynia (ewakuować kiełbaski z ich patelni, plonk soczewicy w, następnie kontynuować) następnie przykryć kiełbaski i ich garlicky, SOS winey.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
SoczewicaSoczewica
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Posypać natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka Liściowa PłaskaPietruszka Liściowa Płaska
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia72
Magazyn