Włoskie kiełbaski z soczewicą

Włoskie kiełbaski z soczewicą to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 65g białka, 82g tłuszczu, oraz w sumie 1347 kalorii. Na 2,84 zł za porcję, ten przepis okładki 50% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 36 fanów. Jeśli masz posypywanie sól, tłuszcz ząbek czosnku, puy soczewicy, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby wykorzystać czerwone wino, można śledzić to danie główne z Czerwone Wino Ciasto Czekoladowe # SundaySupper jako deser. Kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 97%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Włoskie kiełbaski z soczewicą, Włoskie kiełbaski z soczewicą, oraz Noworoczne kiełbaski z soczewicą czosnkową.
Instrukcje
2-3 łyżki oleju umieścić w dobrej wielkości rondlu (i taki, który ma pokrywkę, która pasuje) na ciepło, a gdy jest ciepło, dodać posiekaną cebulę.
Posypać solą (która zapobiega jej brązowieniu) i gotować na małym lub średnim ogniu do miękkości (około 5 minut).
Dodaj soczewicę, dobrze wymieszaj, a następnie obficie przykryj zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia, następnie przykryć i gotować delikatnie przez 1/2 godziny lub tak, aż gotowane i większość, jeśli nie wszystkie, płyn wchłania. Nie dodaję soli na tym etapie, ponieważ sos podany przez kiełbaski później (a który zostanie wylany na soczewicę) będzie dość słony sam. Więc poczekaj i spróbuj. I pamiętaj, że możesz oczywiście gotować soczewicę z wyprzedzeniem.
W każdym razie, gdy albo soczewica jest już prawie gotowa, albo masz zamiar je podgrzać, połóż na palniku patelnię na bazie ciężkiej, przykryj folią oleju i dodaj potarty czosnek. Gotować przez kilka minut, a następnie dodać i brązowo kiełbasy. Gdy kiełbaski są brązowe z obu stron-co nie zajmie więcej niż 5 minut-Wrzuć Wino i wodę i pozwól się pęcherzykom. Przykryć patelnię pokrywką lub folią aluminiową i gotować przez około 15 minut. Za pomocą widelca, rozgnieść teraz miękki czosnek do sosu i smak przyprawy, dodając trochę więcej wody, jeśli jest zbyt silny.
Usuń soczewicę do płytkiej miski lub naczynia (ewakuować kiełbaski z ich patelni, plonk soczewicy w, następnie kontynuować) następnie przykryć kiełbaski i ich garlicky, SOS winey.
Posypać natką pietruszki.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Santa Margherita Chianti Classico Riserva z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.
![Santa Margherita Chianti Classico Riserva]()
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Autentyczne włoskie Chianti wykonane z winogron uprawianych w sercu toskańskiego regionu Chianti Classico. Znakomity wyraz winogron Sangiovese, ze znaczną kwasowością z niskiego pH gleby w tym regionie.Aromaty tego złożonego czerwonego wina wahają się od wiśni i śliwek do kwiatów mieczyka i ziemistego krzemienia. Taninowe, dębowe smaki są jasne i okrągłe, z suchym, ciepłym, ziemistym wykończeniem.Najlepiej smakuje z bardzo aromatycznymi daniami, takimi jak sosy na bazie pomidorów, ravioli z grzybami, pieczenie wołowiny lub wieprzowiny oraz mięso z dziczyzny od dziczyzny po bażanty. Doskonale nadaje się również do dojrzałych serów.Mieszanka: 85% Sangiovese, 15% Merlot i Cabernet Sauvignon