Włoskie Karmelizowane Pomarańcze

Włoskie karmelizowane pomarańcze mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 213 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Udaj się do sklepu i odbierz syrop kukurydziany, pomarańcze, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Karmelizowany ananas i pomarańcze w miodowym porcie, Pomarańcze, Karmelizowana Czerwona Cebula I Mały Szpinak W Balsamicznym Vi, oraz Pomarańcze, karmelizowana czerwona cebula i szpinak z balsamicznym winegretem.
Instrukcje
Pomarańcze zetrzeć na 2 łyżeczki startej skórki; odstawić na bok.
Usunąć i wyrzucić biały rdzeń; podzielić na sekcje.
Umieścić pomarańczowe sekcje w żaroodpornej misce do serwowania; odstawić.
Cukier, 1/4 szklanki wody i syrop kukurydziany gotować w ciężkim rondlu na średnim ogniu, często mieszając, aż cukier się rozpuści.
Zwiększyć ciepło do średniej wysokości i doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Gotować, bez mieszania, 8 do 12 minut lub aż syrop będzie blady złocisto-bursztynowy kolor. Dokładnie wymieszaj sok pomarańczowy, sok z cytryny i skórkę pomarańczy. (
Mieszanina twardnieje.) Gotować, stale mieszając, 3 minuty lub aż mieszanina powróci do płynnej konsystencji.
Zdjąć z ognia i natychmiast wlać gorący syrop na pomarańczowych odcinkach.
Ostudzić do temperatury pokojowej. Wymieszać z likierem. Przykryć i schłodzić 8 godzin. Delikatnie wymieszać pomarańcze przed podaniem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Piccini Chianti Classico. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
![Piccini Chianti Classico]()
Piccini Chianti Classico
Skomplikowany i uporczywy nos wypełniony nutami wiśni i dzikich jagód. Podniebienie jest dobrze skonstruowane, eleganckie, okrągłe i gładkie z owocowymi nutami i miękkimi taninami i długim wykończeniem. Idealne połączenie do grillowanego czerwonego mięsa i makaronu al ragu. Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Merlot