Włoskie kanapki z sałatką z tuńczyka z sosem czarno-oliwkowym
Włoskie kanapki z sałatką z tuńczyka z sosem z czarnych oliwek mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.54 za porcję. Jedna porcja zawiera 1254 kalorii, 57g białka, oraz 52g tłuszczu. Jest to drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz puszki importowanego tuńczyka zapakowanego w oliwę z oliwek, cztery bagietki o długości 6 cali, oliwki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Włoskie Kanapki Z Sałatką Z Tuńczyka W / Dressing Z Czarnych Oliwek, Włoski Tuńczyk z muszką, czarnym pieprzem i oliwą z oliwek, oraz Kanapki z jajkiem lub Tunanem i sałatką z oliwek.
Instrukcje
1
W średniej misce wymieszaj natkę pietruszki, czarne oliwki, oliwę z oliwek, anchois, czosnek, sok z cytryny i tymianek. SOS przyprawiamy solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Oliwki Czarne
Sok Z Cytryny
Sardele
Oliwa Z Oliwek
Pietruszka-nać
Czosnek
Tymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
W małym garnku z wrzącą osoloną wodą blanszuj groszek śnieżny przez 1 minutę lub aż będą jasnozielone i po prostu miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek śnieżny
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
3
Groszek odcedzić i odświeżyć pod zimną wodą, a następnie osuszyć. Groszek śnieżny pokroić wzdłuż na 1/4-calowe paski i wrzucić je z 1 łyżką dressingu z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek śnieżny
Oliwki
Woda
4
W średniej misce lekko rozbić odsączonego tuńczyka widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
5
Dodać 6 łyżek dressingu z oliwek i wrzucić delikatnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki
6
Rozłóż wycięte boki rolek lub kawałków bagietki z pozostałym sosem oliwnym. Na dolnych połówkach bułek lub kawałków bagietki ułóż groszek śnieżny, a następnie plastry czerwonej cebuli, pomidory, tuńczyka i pokrojone jajka. Zamknij kanapki z tuńczykiem i podawać.
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Matanzas Creek Alexander Valley Merlot z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.