Włoskie jajka na szpinaku i Polencie

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj włoskich jajek na szpinaku i Polentanie. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 594 kalorie. Na 2,24 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka sera asiago, szpinak dla niemowląt, SOS pomidorowo-bazyliowy z makaronem i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć polentę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Lemon Polenta jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Włoskie Jajka Nad Polentą-6 Punktów, Włoski Szpinak Pieczarki Pieczone Jajka, oraz Polenta z Fontinanem i jajkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułóż plastry polenty na blasze pokrytej natryskiem do gotowania. Pokryć wierzchy polenty sprayem do gotowania. Broil 3 minuty lub do dokładnie ogrzanego.
Podczas polenta nagrzewa, doprowadzić sos do gotować na wolnym ogniu w dużej patelni nonstick na średnim ogniu. Wymieszać ze szpinakiem; przykryć i gotować przez 1 minutę lub aż szpinak zwiędnie. Wymieszać, aby połączyć. Wykonaj 4 wgłębienia w górnej części mieszanki szpinaku za pomocą tylnej drewnianej łyżki. Rozbij 1 jajko do każdego wcięcia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 5 minut lub aż jajka są pożądane stopień doneness.
Umieść 3 plastry polenty na każdym z 4 talerzy; każdą porcję uzupełnij jedną czwartą mieszanki szpinaku i 1 jajkiem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 34 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva]()
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin.Imponująca koncentracja i głębia, z aromatami i smakami jeżyn i czerwonej wiśni w pięknej kwasowości Chianti i eleganckiej strukturze taninowej.