Włoskie Ciasto Migdałowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj włoskiego ciasta migdałowego. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 294 kalorie, 6G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 74 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka cukru pudru, jajka, mąka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 19%, to danie nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Włoskie Ciasto Migdałowe-Giada De Laurentiis, Włoskie Ciasto Czekoladowo-Migdałowe Bez Mąki, oraz Ugotuj książkę: włoskie ciasto migdałowe.
Instrukcje
Sok mikrofalowy w małej misce w wysokiej 30 sekund lub do gorąca.
Odstawić 10 minut; spuścić.
Połączyć mąkę kukurydzianą, mąkę i proszek do pieczenia w misce.
Połącz masło, marcepan i wanilię w dużej misce; ubić mikserem ze średnią prędkością, aż będzie bardzo gładka. Stopniowo dodawać 1 1/4 szklanki cukru pudru, ubijając do lekkiego i puszystego.
Dodać jajka i żółtka, 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Dodać mieszankę mąki kukurydzianej i jogurt, ubijając do wymieszania. Wymieszać z rodzynkami.
Wlać ciasto do 8-calowej okrągłej patelni pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w 350 przez 30 minut lub do drewnianego kilofa włożonego do środka wyjdzie czysty. Schłodzić na patelni 10 minut na stojaku z drutu.
Wyjąć z patelni; całkowicie schłodzić na stojaku z drutu.
Posypać 1 1/2 łyżeczki cukru pudru.