Włoskie Ciasteczka Bocconotti
Need a deser wegetariański? Włoskie ciasteczka Bocconotti mogą być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 249 kalorii, 4G białka, oraz 13g tłuszczu. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Ten przepis od Betty Crocker ma 1 fanów. Mieszanka zmielonych migdałów, skórka cytryny, dżem truskawkowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Bocconotti (Słodkie Ciastka Tartlets), Ricciarelli, włoskie ciasteczka migdałowe i porady na świąteczne ciasteczka bezglutenowe, oraz Włoskie Ciasteczka Figowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. w dużej misce wymieszaj mąkę, cukier granulowany, jajko, żółtka, sodę oczyszczoną i skórkę z cytryny.
Pokrój w maśle, używając blendera lub widelca do ciasta, aż mieszanina połączy się i zacznie tworzyć mokre ciasto. (Lub wymieszać z mikserem elektrycznym za pomocą haczyka do ciasta.) Zbierz ciasto w kulkę. Owinąć w folię; przechowywać w lodówce podczas napełniania.
W małej misce, wymieszać dżem, migdały i czekoladę, aż dobrze połączone.
Z mąką ręce, kształt łyżeczki ciasta na około 24 kulki; spłaszczyć każdą kulkę do rundy. Wciśnij 1 okrążenie na dole i na górze miseczki mini muffin. Łyżka 1/2 łyżeczki nadzienia do filiżanki. Wierzch z drugim okrążeniem; brzegi uszczelnione. Powtórz z pozostałymi rund ciasta i nadzieniem.
Piec około 20 minut lub do lekko rumiane. Schłodzić 2 minuty; wyjąć z patelni do regału chłodzącego.
Podawać na ciepło lub chłodno.