Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj włoskiego steku Flank. Jedna porcja zawiera 273 kalorie, 15g białka, oraz 14g tłuszczu. Na 2,23 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, wino, mozzarella, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Włoski Stek Z Flanki, Włoski Stek Flank Party, oraz Stek z włoskiej flanki z pieczonymi pomidorami balsamicznymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Na małej patelni saute dodać 1 łyżkę oliwy z oliwek, cebulę i czosnek i gotować, aż będzie przezroczysty.
Skruszyć stek z boku młotkiem mięsnym i pokroić w kawałki 1/4 cala, około 5 na 8 cali długości. Lekko doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Stek Z Flanki
Woda, Aby Umożliwić
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Szklanki Bułki Tartej Panko
4
Umieść marchew, czerwoną paprykę, suszonego na słońcu pomidora i zieloną cebulę w oddzielnych warstwach na pierwszych 5 cali steku wzdłuż. Wymieszać z czosnkiem i cebulą, następnie równomiernie pokryć rozdrobnionym serem mozzarella i natką pietruszki.
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
5
Stek zwinąć, zaczynając od końca, który ma warzywa, mocno bez wypychania warzyw. Zabezpieczyć zwinięty stek ze szaszłykami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z Flanki
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
6
Na obraną płytkę wymieszać mąkę i włoską przyprawę i zagrzebać zwinięty stek, równomiernie pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Startego Sera Romano
Stek Z Flanki
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
7
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
8
W średnim saute patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek, a gdy gorące dodać walcowane stek boczny, pieczenie ze wszystkich stron przez około 4 do 5 minut, aż złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z Flanki
Steki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Wyjąć stek boczny z patelni i umieścić na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z Flanki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Umieścić w nagrzanym piekarniku na 15 minut lub aż temperatura wewnętrzna osiągnie 135 stopni F. na termometrze natychmiastowego odczytu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Żółty Cukier I Różne Posypki
11
Umieść saute patelni z powrotem na palniku i deglaze z białym winem. Wymieszać i zmniejszyć na 2 minuty, a następnie dodać sos pomidorowy i bulion z kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
Piersi Bażanta Jeśli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
12
Pozostawić mieszaninę w dalszym ciągu zmniejszać przez kolejne 2 minuty.
13
Wyjmij stek z piekarnika i pozwól odpocząć. Pokrój na 1/2 cala, wyłóż i polej sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Można spróbować wina Miranda Lambert County Road Merlot. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.